Samsung: Δεν θα εγκαταλείψει την Google για  χάρη της Bing

Samsung: Δεν θα εγκαταλείψει την Google για χάρη της Bing

Το βράδυ της Κυριακής, οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο σχετικά με τα σχέδια αναζήτησης τεχνητής νοημοσύνης της Google. Περιλάμβανε μια αναφορά ότι η Samsung φέρεται να σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει τη μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft ως προεπιλογή αντί της Αναζήτησης Google για μελλοντικά smartphone Galaxy και άλλες συσκευές Android. Αυτή η ιστορία μπορεί να είχε επίδραση στην τιμή της μετοχής της Google τη Δευτέρα,καθώς υποχώρησε 2,5%..

Ωστόσο, ο Andreas Proschofsky, δημοσιογράφος για τον ιστότοπο και την εφημερίδα derStandard της Αυστρίας, ανάρτησε  στο Twitter τη Δευτέρα ότι μπορεί να μην είναι δυνατό για τη Samsung να εγκαταλείψει την Αναζήτηση Google για το Microsoft Bing, τουλάχιστον σε ορισμένες αγορές όπως οι ΗΠΑ.

Επισημαίνει ότι κάθε εταιρεία που θέλει να φτιάξει ένα τηλέφωνο που βασίζεται σε Android με τις υπηρεσίες της Google πρέπει να συμμορφώνεται με τη συμφωνία διανομής εφαρμογών για κινητά (MADA). Αναφέρει ότι οι εταιρείες τηλεφωνίας που θέλουν το Google Play Store να είναι εγκατεστημένο στις συσκευές τους θα πρέπει επίσης να ρυθμίσουν την Αναζήτηση Google ως την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης.

Ορισμένες αγορές όπως η Ευρώπη και η Ινδία είναι λίγο διαφορετικές. Ο Proschofsky λέει ότι αυτά τα τηλέφωνα Android διαθέτουν οθόνη επιλογής μηχανής αναζήτησης που απαιτείται από ορισμένους ρυθμιστικούς φορείς. Ωστόσο, εξακολουθεί να σημαίνει ότι οι εταιρείες δεν μπορούν πραγματικά να απαλλαγούν εντελώς από την Αναζήτηση Google.

Έτσι, είτε η Samsung πρόκειται να εγκαταλείψει εντελώς τις υπηρεσίες της Google στα μελλοντικά της τηλέφωνα Android για να πάρει το Bing ως προεπιλογή αναζήτησης, κάτι που φαίνεται εξαιρετικά απίθανο, είτε η ιστορία των New York Times ήταν λάθος. Ο Proschofsky λέει ότι υπάρχουν και άλλοι δρόμοι όπου “η Samsung θα μπορούσε να ασκήσει πίεση στην Google”, αλλά φαίνεται ότι η απειλή της αλλαγής μηχανών αναζήτησης δεν είναι μία από αυτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *