Γιατί η παγκόσμια αγορά smartphone υποχωρεί 

Γιατί η παγκόσμια αγορά smartphone υποχωρεί 

Η εταιρεία Canalys Analytics αναφέρει ότι η παγκόσμια αγορά smartphone παραπάτησε για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο, καταγράφοντας πτώση 12% σε ετήσια βάση το 1ο τρίμηνο του 2023. Ωστόσο, η εταιρεία λέει ότι αυτή η πτώση ήταν ήδη αναμενόμενη στο τρίμηνο, καθώς οι τοπικές μακροοικονομικές συνθήκες δημιούργησαν εμπόδια για τα smartphone πωλητές σε πολλές αγορές.

Η Samsung κατέχει αυτήν τη στιγμή το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς 22%, το οποίο φαίνεται να απειλείται  από την  Apple που έχει  μερίδιο αγοράς 21%. Η αυξημένη ζήτηση για το iPhone 14 Pro έχει αποδοθεί στην επιτυχία της Apple το 1ο τρίμηνο του 2023. Ωστόσο, η Apple κατάφερε να ανατρέψει αυτούς τους αριθμούς παρά το τρέξιμο σε ζητήματα παραγωγής του  iPhone 14 πέρυσι λόγω περιορισμών COVID-19.

Global smartphone market share Q1 2023

Επιπλέον, η Xioami (13%), η Oppo (9%) και η Vivo (8%) έχουν κατακτήσει μεγάλα κομμάτια μεριδίου αγοράς, ενώ το υπόλοιπο 28% αρπάζεται από διάφορες εταιρείες που δεν κατονομάζονται. Ενώ τα νούμερα της Xiaomi βελτιώθηκαν λόγω ορισμένων λανσαρισμών νέων προϊόντων, η Oppo και η Vivo κατάφεραν να ενισχύσουν τη θέση τους στις εγχώριες αγορές τους καθώς και στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Η Canalys σημειώνει ότι οι πωλητές smartphone πραγματοποίησαν μεγάλες επενδύσεις σε προσφορές και μειώσεις τιμών, αλλά αυτό δεν εκτόξευσε την υποτονική ζήτηση των καταναλωτών, ιδιαίτερα στο χαμηλότερο τμήμα λόγω του υψηλού πληθωρισμού. Αν και η εταιρεία έχει «παρατηρήσει κάποια σημάδια μετριοπάθειας στη συνεχιζόμενη πτώση», είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε την ανάκαμψη της συνολικής καταναλωτικής ζήτησης, ανέφερε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *