Google Bard :μπορεί πλέον να γράφει κώδικα σε περισσότερες από 20 γλώσσες προγραμματισμού

Google Bard :μπορεί πλέον να γράφει κώδικα σε περισσότερες από 20 γλώσσες προγραμματισμού

Το Bard chatbot της Google παίζει catch up με το Bing Chat της Microsoft από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε ως δημόσιο “πείραμα” πριν από ένα μήνα σήμερα. Σήμερα, η Google ανακοίνωσε μια σημαντική νέα ενημέρωση για το Bard, καθώς μπορεί πλέον να δημιουργεί κώδικα προγραμματισμού με μηνύματα κειμένου.

Σε μια ανάρτηση στο blog, η Google αναφέρει:

Από τώρα, ο Bard μπορεί να βοηθήσει με εργασίες προγραμματισμού και ανάπτυξης λογισμικού, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας κώδικα, του εντοπισμού σφαλμάτων και της επεξήγησης κώδικα. Παρουσιάζουμε αυτές τις δυνατότητες σε περισσότερες από 20 γλώσσες προγραμματισμού, συμπεριλαμβανομένων των C++, Go, Java, Javascript, Python και Typescript. Και μπορείτε εύκολα να εξάγετε κώδικα Python στο Google Colab — δεν απαιτείται αντιγραφή και επικόλληση. Ο Bard μπορεί επίσης να βοηθήσει με τις λειτουργίες γραφής για τα Φύλλα Google.

Η νέα λειτουργία επιτρέπει επίσης στους χρήστες να λαμβάνουν εξηγήσεις από τον Bard σχετικά με τον κώδικα που έχει δημιουργήσει και μπορεί επίσης να βοηθήσει στον εντοπισμό σφαλμάτων τόσο του υπάρχοντος κώδικα όσο και του κώδικα που έχει δημιουργήσει ο ίδιος ο Bard. Η Google λέει ότι θα αναφέρει ακόμη και την πηγή οποιουδήποτε κώδικα που προέρχεται από ένα έργο ανοιχτού κώδικα. Ως συνήθως, η εταιρεία έχει κάνει μια δήλωση αποποίησης ευθύνης που λέει ότι ο Bard θα μπορούσε να δημιουργήσει κάποια λάθη στις δημιουργίες του κώδικα.

Φυσικά, τόσο το ChatGPT όσο και ο ξάδερφός του, το Bing Chat της Microsoft, είχαν επίσης τη δυνατότητα να δημιουργήσουν κώδικα, αλλά τώρα φαίνεται ότι ο Bard κλείνει γρήγορα το χάσμα όσον αφορά τις δυνατότητες του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *