Η διακοπή αναζήτησης του Microsoft 365 επηρεάζει το Outlook, το Teams και το SharePoint

Η διακοπή αναζήτησης του Microsoft 365 επηρεάζει το Outlook, το Teams και το SharePoint

Η Microsoft διερευνά ένα συνεχιζόμενο ζήτημα που εμποδίζει ορισμένους πελάτες να χρησιμοποιούν τη λειτουργία αναζήτησης σε πολλές υπηρεσίες του Microsoft 365.

Η λίστα των υπηρεσιών που επηρεάζονται περιλαμβάνει, ενδεικτικά, το Outlook στο Web, το Exchange Online, το SharePoint Online, το Microsoft Teams και τους υπολογιστές-πελάτες του Outlook.

“Διερευνούμε ένα ζήτημα όπου οι χρήστες ενδέχεται να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία αναζήτησης σε πολλές υπηρεσίες Microsoft 365,” ανέβασε στο Twitter η Microsoft νωρίτερα σήμερα.

«Αναλύουμε την τηλεμετρία υπηρεσιών για να προσδιορίσουμε την πηγή του αντίκτυπου και να αναπτύξουμε ένα σχέδιο μετριασμού», πρόσθεσε η εταιρεία σε μια αναφορά περιστατικών στο κέντρο διαχείρισης του Microsoft 365.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει εάν αυτό είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα ή επηρεάζει μόνο πελάτες από περιορισμένο αριθμό περιοχών.

Άλλη μια διακοπή λειτουργίας κατάργησε πολλές υπηρεσίες του Microsoft 365 την περασμένη εβδομάδα, αποκλείοντας πελάτες σε όλο τον κόσμο από το να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους και να μην δουν καμία εφαρμογή ιστού μια φορά.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα πανό στο επάνω μέρος της οθόνης ζητούσαν από τους “νέους” χρήστες να επικοινωνήσουν με τα τμήματα πληροφορικής τους για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όπως ανακαλύφθηκε αργότερα, η διακοπή της περασμένης εβδομάδας προκλήθηκε από την απόδοση της υποδομής προσωρινής αποθήκευσης κάτω από τα αποδεκτά όρια απόδοσης, οδηγώντας σε εξαιρέσεις χρονικού ορίου εντός της υποδομής Azure Active Directory (AAD).

Το Microsoft 365 επλήγη από άλλη μια τεράστια διακοπή λειτουργίας τον Ιανουάριο, μετά από μια ενημέρωση διεύθυνσης IP του δρομολογητή που προκάλεσε προβλήματα προώθησης πακέτων δρομολογητή εντός του δικτύου ευρείας περιοχής (WAN) της Microsoft.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *