Ανώτερο στέλεχος της Microsoft λέει ότι ο πυρήνας των Windows 11 θα εκκινήσει σύντομα με το Rust μέσα

Ανώτερο στέλεχος της Microsoft λέει ότι ο πυρήνας των Windows 11 θα εκκινήσει σύντομα με το Rust μέσα

Στο συνέδριο BlueHat IL 2023 που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, ο David Weston, Αντιπρόεδρος, Enterprise and OS Security της Microsoft, ανέβηκε στη σκηνή για να συζητήσει την εξέλιξη της ασφάλειας των Windows, να δώσει πληροφορίες για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις και τον δρόμο που έχουμε μπροστά μας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Weston συζήτησε την πρόοδο με την οποία έχει σημειώσει η Rust    ως μέρος του πυρήνα των Windows. Ο τεχνολογικός γίγαντας έχει ενδιαφερθεί για αυτή τη γλώσσα για διάφορους λόγους και ένας από αυτούς τυχαίνει να επικεντρώνεται στην ασφάλεια της μνήμης και την ασφάλεια που προσφέρει η Rust. Ο Weston πρόσθεσε ότι τα Windows 11 σύντομα θα εκκινήσουν με Rust στον πυρήνα και θα μπορούσε να συμβεί πολύ σύντομα. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε ενδεχομένως να συμβεί μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες από τώρα.

Δήλωσε:

Έτσι, θα έχετε πραγματικά την εκκίνηση των Windows με το Rust στον πυρήνα τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες, κάτι που είναι πολύ ωραίο. Ο βασικός στόχος εδώ ήταν να μετατραπούν ορισμένοι από αυτούς τους εσωτερικούς τύπους δεδομένων C++ στα ισοδύναμα Rust.

Ο Weston πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής έχουν προστεθεί 36 χιλιάδες γραμμές κώδικα και επίσης δεν υπάρχουν σημαντικές παλινδρομήσεις απόδοσης σε δοκιμασμένα σενάρια. H θύρα Win32k’s  GDI (διεπαφή προγράμματος οδήγησης γραφικών) στο Rust μπόρεσε να περάσει όλες τις δοκιμές κατά την εκκίνηση στα Windows.Η πλήρης παρουσίαση περιέχει πολύ περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις άλλες πτυχές της ασφάλειας των Windows. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο YouTube στον παρακάτω σύνδεσμο πηγής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *