Γιατί επιτρέπεται ξανά το ChatGPT  στην Ιταλία 

Γιατί επιτρέπεται ξανά το ChatGPT  στην Ιταλία 

Τον Μάρτιο, η ιταλική υπηρεσία προστασίας δεδομένων Garante απαγόρευσε τη χρήση του ChatGPT σε αυτήν τη χώρα. Η απαγόρευση οφειλόταν στις ανησυχίες ότι η υπηρεσία chatbot AI από την εταιρεία OpenAI παραβίαζε τους κανόνες προστασίας δεδομένων της Ιταλίας. Σήμερα, αποκαλύφθηκε ότι η ιταλική κυβέρνηση έχει άρει την απαγόρευση κατά του ChatGPT αφού το OpenAI συμφώνησε να θέσει ορισμένες διασφαλίσεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του.

Το Associated Press αναφέρει ότι ορισμένες από αυτές τις προσθήκες απορρήτου περιλαμβάνουν την προσθήκη μιας φόρμας εγγραφής που ζητά από τους χρήστες να επιβεβαιώσουν την ηλικία τους. Επίσης, διευκρίνισε ότι η φόρμα ρωτά τους χρήστες εάν είναι 18 ετών και άνω ή αν είναι μεταξύ 13 και 17 ετών, κάτι που σε αυτήν την περίπτωση χρειάζονται την άδεια γονέα ή κηδεμόνα.

Επιπλέον, οι χρήστες του ChatGPT στην Ιταλία μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε συνδέσμους για να δουν πώς το chatbot AI χρησιμοποιεί τις προσωπικές του πληροφορίες και πώς συλλέγει δεδομένα για να εκπαιδεύσει το chatbot. Τέλος, οι χρήστες της Ιταλίας μπορούν να συμπληρώσουν μια φόρμα για να αντιταχθούν στην πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα στο ChatGPT για την εκπαίδευσή του.

Οι νέες προσθήκες απορρήτου δείχνουν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με το πώς τα chatbots όπως το ChatGPT, το Bing Chat της Microsoft και το Google Bard χρησιμοποιούν διαδικτυακά δεδομένα για να δημιουργήσουν τις απαντήσεις στις ερωτήσεις των χρηστών. Αν και αυτές οι νέες δυνατότητες είναι η αρχή, πιθανότατα θα υπάρξουν περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με αυτά τα θέματα τους επόμενους μήνες και ακόμη και χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *