Η κυκλοφορία του ανταγωνιστή του Google Bard του ChatGPT καθυστέρησε λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια

Η κυκλοφορία του ανταγωνιστή του Google Bard του ChatGPT καθυστέρησε λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια

Η Google εργαζόταν κρυφά σε έναν εικονικό βοηθό βασισμένο σε τεχνητή νοημοσύνη από τα μέσα του 2021, πολύ πριν από τα τέλη του 2022, όταν κυκλοφόρησε το αντίπαλο ChatGPT, σύμφωνα με το πρώην μέλος της ομάδας AI , Blake Lemoine, ο οποίος συζήτησε για τον Bard σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Το Bard είναι ένα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργεί συνομιλίες που βασίζεται στο LaMDA LLM.Ο Μπλέικ είπε ότι οι προσφορές του OpenAI δεν σπρώχνουν την Google. Αυτό που επιφυλάσσει η Google είναι πολύ πιο προηγμένο από άποψη τεχνολογίας και η τροχιά της δεν επηρεάζεται.

Είπε επίσης ότι πιστεύει ότι η Google κάνει πράγματα με τρόπους που πιστεύει ότι είναι ασφαλείς και υπεύθυνοι. Το OpenAI αποδείχθηκε ότι κυκλοφόρησε το ChatGPT του πριν αρθούν οι κουρτίνες στο Bard. Χωρίς να βάλει όνομα προϊόντος σε αυτό, η Google εργάζεται στο Bard εδώ και μερικά χρόνια. Ο Μπλέικ είπε,

“Ήταν στα πρόθυρα να κυκλοφορήσουν κάτι το φθινόπωρο του 2022. Έτσι θα είχε βγει ακριβώς την ίδια στιγμή με το ChatGPT, ή ακριβώς πριν από αυτό. Στη συνέχεια, εν μέρει λόγω ορισμένων από τις ανησυχίες για την ασφάλεια που έθεσα, διέγραψαν το.”

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Google θα μπορούσε να είχε κυκλοφορήσει ένα προϊόν παρόμοιο με αυτό του Bard πριν από δύο χρόνια. Η δημιουργική ακρίβεια και η αποτροπή της φυλετικής και πολιτικής προκατάληψης είναι σημαντικές για τη θυγατρική Alphabet. Αυτό έχει εμφανιστεί εν μέσω μιας έκθεσης που υποστηρίζει ότι η Google εκτοξεύει βιαστικά τον Bard και άλλα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης με ανεπαρκείς ηθικούς φρουρούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *