Google:  μπλε σημάδια ελέγχου επαλήθευσης στο Gmail

Google:  μπλε σημάδια ελέγχου επαλήθευσης στο Gmail

Ενώ το Twitter φαίνεται να παίζει κρυφτό με τα μπλε σήματα επαλήθευσης, η Google ανακοίνωσε ότι προσθέτει μπλε σημάδια επιλογής στο Gmail σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την ασφάλεια στην πλατφόρμα. Αυτό βασίζεται στο υπάρχον σύστημα επαλήθευσης που ονομάζεται BIMI (Δείκτες επωνυμίας για αναγνώριση μηνυμάτων), το οποίο απαιτεί επαληθευμένα λογότυπα επωνυμίας να εμφανίζονται ως avatar στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η Google είπε ότι το νέο της σημάδι επιλογής θα εμφανίζεται δίπλα στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των αποστολέων που έχουν υιοθετήσει το BIMI και «θα βοηθά τους χρήστες να αναγνωρίζουν μηνύματα από νόμιμους αποστολείς έναντι μιμητών». Σύμφωνα με το παράδειγμα εικόνας που κοινοποιήθηκε από την Google, το σήμα επαλήθευσης είναι ένα μπλε εικονίδιο με ένα λευκό τικ στη μέση. Όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού επάνω, αποκαλύπτει ότι ο αποστολέας έχει επαληθεύσει τον τομέα του και το λογότυπο στην εικόνα προφίλ.

Τα μπλε σημάδια ελέγχου θα είναι ορατά σε όλους τους χρήστες με προσωπικούς λογαριασμούς Google, σε όλους τους πελάτες του Google Workspace και σε παλαιούς χρήστες του G Suite. H Google είπε ότι οι τελικοί χρήστες δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια, αλλά οι ενδιαφερόμενοι διαχειριστές μπορούν να ρυθμίσουν το BIMI και να λάβουν ένα πιστοποιητικό επαληθευμένης σήμανσης (VMC) για το λογότυπο της επωνυμίας τους μεταξύ διαφόρων διατυπώσεων.

Θα χρειαστούν περίπου τρεις ημέρες για να εμφανιστεί το σημάδι επιλογής σε πολλές εκδόσεις του Gmail. Η εταιρεία σημειώνει ότι ο ισχυρός έλεγχος ταυτότητας email βοηθά στον εντοπισμό και την πρόληψη του ανεπιθύμητου περιεχομένου και επιτρέπει στους αποστολείς να αξιοποιήσουν την εμπιστοσύνη της επωνυμίας τους. Αυτό με τη σειρά του ενισχύει την εμπιστοσύνη στις πηγές email.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *