Γιατί η  Samsung θα αγοράζει πάνελ OLED από την LG 

Γιατί η Samsung θα αγοράζει πάνελ OLED από την LG 

Η Samsung μπορεί να είναι ένας μεγάλος κατασκευαστής τηλεοράσεων, αλλά δεν κάνει τηλεοράσεις OLED από το 2015. Η εταιρεία ποντάρει στα πάνελ QLED της, τα οποία είναι πολύ πιο κοντά στα πάνελ LCD τόσο από άποψη κόστους όσο και από άποψη ποιότητας. Η εταιρεία αναπτύσσει επίσης γρήγορα την τεχνολογία microLED της, η οποία θεωρείται ανώτερη από την OLED όσον αφορά την ποιότητα εικόνας, αλλά εξακολουθεί να είναι απαγορευτικά ακριβή και διαθέσιμη μόνο στις μεγαλύτερες διαγώνιες.

Φαίνεται τώρα ότι η Samsung θέλει να αγοράσει περισσότερο χρόνο για να ωριμάσει η τεχνολογία microLED και θα προσπαθήσει να καλύψει την premium αγορά με τηλεοράσεις OLED. Και η εταιρεία έχει στραφεί στον Νοτιοκορεάτη γείτονά της για να το πετύχει.

H Samsung και η LG έκλεισαν συμφωνία στην οποία η τελευταία θα παραδώσει 2 εκατομμύρια πάνελ OLED υψηλής τεχνολογίας 77 και 83 ιντσών το 2024, 3 εκατομμύρια το 2025 και 5 εκατομμύρια το 2026. Μέχρι στιγμής, περίπου το 50% της αγοράς OLED τηλεοράσεων κατέχει η LG, ενώ η Sony παίρνει το 26%. Και η Sony προμηθεύεται τα πάνελ της από την LG επίσης.

Μέρος του λόγου για τον οποίο η Samsung κάνει μια τόσο δραστική αλλαγή στη στρατηγική της οφείλεται πιθανώς στον σκληρό κινεζικό ανταγωνισμό στην κατηγορία των LCD μαζί με τον ανταγωνισμό της Samsung.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *