Οι απολύσεις Meta επηρέασαν τις ομάδες που πολεμούσαν τα fake news στο Facebook

Οι απολύσεις Meta επηρέασαν τις ομάδες που πολεμούσαν τα fake news στο Facebook

Τρεις πηγές, έχουν αποκαλύψει ότι οι  απολύσεις της  Meta  έχουν επηρεάσει μηχανικούς που εργάζονταν σε μια νέα λειτουργία για την καταπολέμηση των ψεύτικων ειδήσεων. Το εργαλείο θα επέτρεπε σε τρίτους ελέγχους γεγονότων να προσθέτουν σχόλια στην κορυφή των αμφισβητήσιμων άρθρων στο Facebook για να επαληθεύσουν την αξιοπιστία τους.

Η Meta, όπως και πολλές άλλες εταιρείες, πρέπει τώρα να κάνει περικοπές και να εστιάσει στην κερδοφορία με τα επιτόκια να ανεβαίνουν για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού. Με υψηλότερα επιτόκια, οι καταναλωτές έχουν λιγότερο διαθέσιμο εισόδημα και είναι λιγότερο πιθανό να ξοδέψουν τόσα για τις υπηρεσίες της Meta, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις δαπάνες στις οποίες έχει συνηθίσει.

Παρόλα αυτά, η Meta έχει αντιμετωπίσει πολλές επικρίσεις για ό,τι συμβαίνει σχεδόν μια δεκαετία επειδή επέτρεψε να πολλαπλασιαστούν οι ψεύτικες ειδήσεις στις πλατφόρμες της. Έχει ήδη κάνει  πολλά βήματα για να προειδοποιήσει τους χρήστες για προβληματικό περιεχόμενο, ώστε πιθανώς να πιστεύει ότι αυτά τα μέτρα είναι αρκετά.

Το νέο εργαλείο ελέγχου γεγονότων ήταν υπό ανάπτυξη για έξι μήνες πριν σταματήσουν οι εργασίες νωρίτερα φέτος. Λέγεται ότι ήταν σε φάση δοκιμών όταν έκλεισε. Η Meta δεν έχει σχολιάσει συγκεκριμένα τη δυνατότητα, αλλά είπε ότι θα συνεχίσει να επενδύει στην προστασία των χρηστών.

Είναι αδύνατο να πούμε εάν ένα παρόμοιο έργο ελέγχου γεγονότων βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη στο Meta ή αν κρίθηκε «χαμηλότερης προτεραιότητας» λόγω όλων των άλλων μέτρων παραπληροφόρησης που έχει ήδη το Facebook.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *