RaidForums : Νέα διαρροή δεδομένων από hackers

RaidForums : Νέα διαρροή δεδομένων από hackers

Μια βάση δεδομένων για τα περιβόητα φόρουμ hacking του RaidForums διέρρευσε στο διαδίκτυο. Έτσι, οι ερευνητές ασφαλείας εντόπισαν τα άτομα που σύχναζαν στο φόρουμ.

Το RaidForums ήταν ένα πολύ δημοφιλές και διαβόητο φόρουμ hacking . Εκεί, υπάρχει φιλοξενία , διαρροή και η πώληση δεδομένων που έχουν κλαπεί από παραβιασμένους οργανισμούς.

Οι φορείς απειλών που σύχναζαν στο φόρουμ είχαν πρόσβαση σε εκτεθειμένους διακομιστές βάσης δεδομένων για να κλέψουν πληροφορίες πελατών. Στη συνέχεια, οι φορείς απειλών προσπαθούσαν να πουλήσουν τα δεδομένα σε άλλους. Οι τελευταίοι τα χρησιμοποιούν για τις επιθέσεις phishing, απάτες κρυπτονομισμάτων ή διανομή κακόβουλου λογισμικού.

Σε πολλές περιπτώσεις, εάν τα δεδομένα δεν πωλούνταν ή είχε περάσει αρκετός καιρός, τα κλεμμένα δεδομένα θα διέρρευαν δωρεάν στο RaidForums για να αποκτήσουν φήμη στην κοινότητα.

Τον Απρίλιο του 2022, ο ιστότοπος και η υποδομή του RaidForums κατασχέθηκαν με τη σύλληψη του διαχειριστή του ιστότοπου Omnipotent.

Μετά το κλείσιμο του Raidforums, οι χρήστες συρρέουν σε ένα νέο φόρουμ που ονομάζεται Breached για τις κλεμμένες βάσεις δεδομένων. Ωστόσο, παραβιάστηκε το Μάρτιο του 2023 αφού ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του, ο Pompompurin συνελήφθη από το FBI, και ο άλλος διαχειριστής του ιστότοπου ανησύχησε ότι οι αρχές επιβολής του νόμου είχαν πρόσβαση στους διακομιστές τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *