Απόσυρση του Apple MacBook 12 ιντσών  

Απόσυρση του Apple MacBook 12 ιντσών  

Η Apple συνεχίζει να ενημερώνει την λίστα με τα προϊόντα προς αποχώρηση. Συγκεκριμένα , είναι η σειρά του αρχικού Apple MacBook 12 ιντσών. H πληροφορία δημοσιεύτηκε μέσω μιας έκθεσης που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο.

Η Apple αναμένεται να αποσύρει το MacBook στις 30 Ιουνίου. Το MacBook 12 ιντσών ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2015 με τιμή εκκίνησης 1.299 $. Η έκδοση αυτή αντικαταστάθηκε τον Απρίλιο του 2016 με την επόμενη γενιά του φορητού υπολογιστή. Το MacBook τροφοδοτήθηκε από επεξεργαστή διπλού πυρήνα Intel Core M . Είχε υποστήριξη από 8 GB LPDDR3 RAM και έως 512 GB ενσωματωμένου αποθηκευτικού χώρου.

Το MacBook 12 ιντσών ήταν στις ειδήσεις επειδή είχε μόνο δύο θύρες σε ολόκληρο το μηχάνημα: μια υποδοχή ήχου 3,5 mm και μια πολυλειτουργική θύρα USB-C με υποστήριξη για USB 3.1 Gen 1, HDMI, VGA και DisplayPort 1.2. Έτσι, οι χρήστες έπρεπε να αγοράσουν μια ξεχωριστή συσκευή για να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους .

Είναι ο πρώτος φορητός υπολογιστής της Apple που διαθέτει θύρα USB-C και επίσης το πρώτο MacBook που κυκλοφορεί χωρίς φόρτιση MagSafe εκείνη τη στιγμή. Ήταν αργότερα το 2021 όταν κυκλοφόρησαν οι φορητοί υπολογιστές MacBook Pro της σειράς M της Apple με υποδοχή φόρτισης MagSafe 3.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο ήταν το βάρος τους καθώς είχε βάρος μόλις 2,03 κιλά. Η συσκευή πρόσφερε έως και 30 ημέρες χρόνο αναμονής και περίπου 9 ώρες περιήγησης στο web.

Η Apple σηματοδοτεί ένα προϊόν ξεπερασμένο επτά χρόνια μετά τη διακοπή των πωλήσεών της στην αγορά. Οι πάροχοι υπηρεσιών δεν μπορούν να παραγγείλουν ανταλλακτικά επισκευής για τέτοιες συσκευές. Επίσης, δεν θα υπάρχει επισκευή υλικού σε Apple Stores και εξουσιοδοτημένα από την Apple κέντρα σέρβις.

Στην σχετική λίστα με τα προϊόντα προς οριστική απόσυρση εμφανίστηκε και το αρχικό iPad Air .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *