Android 14 : Ποια νέα λειτουργία φέρνει

Android 14 : Ποια νέα λειτουργία φέρνει

Το Android 14 δεν διαθέτει μια σημαντική λειτουργία που διαθέτει το iOS . Η Battery Health υπάρχει για να δείξει τη μέγιστη υπολειπόμενη χωρητικότητα της μπαταρίας της συσκευής. Αυτό θα αλλάξει με την επόμενη ενημέρωση του Android 14 όταν είναι διαθέσιμη.

Η Google πρόσθεσε μερικά νέα BatteryManager API στο Android 14 beta. Δύο από αυτά είναι δημόσια API – που χρησιμοποιούνται για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τον αριθμό κύκλων και την κατάσταση φόρτισης . Τα υπόλοιπα είναι API συστήματος που αναφέρουν την ημερομηνία κατασκευής της συσκευής, την ημερομηνία πρώτης χρήσης, την πολιτική φόρτισης και την κατάσταση της υγείας της.

Οποιαδήποτε εφαρμογή με άδεια BATTERY_STATS μπορεί να καλέσει αυτά τα API συστήματος. Ωστόσο, θα είναι διαθέσιμα μόνο σε συσκευές Pixel με Android 14 Beta 2 ή νεότερη έκδοση. Έχει αναπτυχθεί και μια εφαρμογή που ονομάζεται Batt που χρησιμοποιεί αυτά τα νέα API . Σκοπός είναι να αναφέρει την υγεία της μπαταρίας και τους κύκλους φόρτισης του smartphone.

Ωστόσο, η ακρίβεια των δεδομένων που μοιράζεται η εφαρμογή δεν μπορεί να εγγυηθεί. Τα στοιχεία που αναφέρει εξαρτώνται από τις πληροφορίες που παρακολουθεί το IC φόρτισης. Εξαρτάται επίσης από το αν το HAL υποστηρίζει ή όχι αυτήν τη δυνατότητα.

Αναμένεται η Google θα προσθέσει μια σωστή λειτουργία υγείας μπαταρίας στο σταθερό Android 14. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να βασίζεστε σε εφαρμογές όπως το Batt για να ελέγξετε την κατάσταση της μπαταρίας της συσκευής σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *