WhatsApp : εγκαινιάζει το Κέντρο Ασφαλείας

WhatsApp : εγκαινιάζει το Κέντρο Ασφαλείας

Το Κέντρο ασφαλείας του WhatsApp είναι από τα στοιχεία που διαφημίζει στον ιστότοπό της. Στόχος είναι να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για την ασφάλεια των χρηστών στην πλατφόρμα της. Το WhatsApp διαθέτει εφαρμογές Android, iOS, Windows και web για τακτικούς και επαγγελματίες χρήστες.

Τα βασικά χαρακτηριστικά ασφαλείας που προσφέρει είναι :

Προεπιλεγμένο απόρρητο

Κανείς δεν μπορεί να αναζητήσει τον αριθμό τηλεφώνου σας ή να διαβάσει τα προσωπικά σας μηνύματα.

Αυτόματη ανίχνευση ανεπιθύμητων μηνυμάτων

Εντοπίζουμε και αφαιρούμε τους περισσότερους λογαριασμούς ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και απάτης προτού μπορέσουν να επικοινωνήσουν μαζί σας ή πριν τους αναφέρει κάποιος.

Προληπτικές ειδοποιήσεις ασφαλείας

Σας προτρέπουμε να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας εάν εντοπίσουμε ύποπτες ή μη εξουσιοδοτημένες απόπειρες κατάληψης του λογαριασμού σας.

Το WhatsApp προτρέπει επίσης τους χρήστες να είναι πιο προληπτικοί σχετικά με την ασφάλειά τους στο διαδίκτυο . Πρέπει να γνωρίζουν τα βήματα που μπορούν να λάβουν για να ασφαλιστούν από απάτες και παραβιάσεις ασφάλειας. Οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν την επαλήθευση σε δύο βήματα προσθέτοντας έναν επιπλέον εξαψήφιο pin που θα ζητηθεί πριν από τη μετάβαση σε ένα νέο τηλέφωνο. Μπορούν επίσης να αναφέρουν ύποπτες απάτες και προβληματικές συμπεριφορές από άλλους χρήστες.

Στο νέο WhatsApp περιλαμβάνονται μερικοί επανασχεδιασμοί, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης της φωτογραφίας προφίλ στο κουμπί ρυθμίσεων στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης. Το κουμπί κλήσης θα ανοίξει τώρα ένα αναδυόμενο παράθυρο με επιλογές κλήσης ήχου και βίντεο. Επίσης, ανοίγει την καρτέλα Ενημερώσεις σε ορισμένους δοκιμαστές beta.

Στο Android έκδοση 2.23.12.8 beta και μετά, οι χρήστες θα μπορούν να εκχωρούν εικονίδια προφίλ για συμμετέχοντες σε ομάδες. Αυτό μπορεί να διευκολύνει τους συμμετέχοντες να διακρίνουν τους άλλους πιο εύκολα με γραφικά. Αυτή η δυνατότητα δεν ήταν προσωρινά διαθέσιμη στο παρελθόν για άγνωστους λόγους. Υπάρχει επίσης μια αναδιάταξη του χώρου του πληκτρολογίου emoji. Η γραμμή emoji έχει μετατοπιστεί στο κάτω μέρος και η καρτέλα GIF έχει μετακινηθεί προς τα πάνω.

Μια συναρπαστική νέα προσθήκη στο WhatsApp beta στο Android είναι το κανάλι Discover. Αυτή η λειτουργία υπό ανάπτυξη . Μπορεί να επιτρέψει στους χρήστες να λαμβάνουν νέα και ενημερώσεις από άτομα που θέλουν να ακολουθήσουν. Η λίστα μπορεί να ταξινομηθεί κατά πρόσφατη προσθήκη, δημοτικότητα και αλφαβητική σειρά. Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν νέα άτομα ή επιχειρήσεις που θέλουν να ακολουθήσουν σε αυτήν την καρτέλα.

Τέλος, το WhatsApp μεταβαίνει στο Material Design 3 για την εφαρμογή Android. Έχει μοντέρνα και φρέσκια εμφάνιση, συμβατή με το υπόλοιπο περιβάλλον εργασίας του Android 13. Προς το παρόν, η ενημέρωση εμφανίζεται μόνο στις εναλλαγές του μενού ρυθμίσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *