Microsoft Edge : Περισσότερη ασφάλεια 

Microsoft Edge : Περισσότερη ασφάλεια 

Η ασφάλεια στην πλοήγηση είναι ένα από τα θέματα που απασχολεί πολύ την Microsoft. Την φιλοσοφία για περισσότερη ασφάλεια  προσπαθεί εφαρμόσει ιδιαίτερα στο πρόγραμμα περιήγησής της Microsoft Edge. 

Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη του Microsoft 365 (M365), η εταιρεία σχεδιάζει να ενεργοποιήσει ειδική  λειτουργία ενισχυμένης ασφάλειας του Edge σαν προκαθορισμένη επιλογή . Επί του παρόντος, οι χρήστες έχουν δύο επιλογές για  τη αυτή ρύθμιση :  “Ισορροπημένο” και “Αυστηρό”. Προηγουμένως, ο τεχνολογικός γίγαντας αναφερόταν σε αυτήν την τεχνολογία ως το Super Duper Secure λειτουργία.

Δείτε τι προστέθηκε στο οδικό χάρτης του  M365:

“Microsoft Edge: Ενισχυμένη λειτουργία ασφαλείας ενεργοποιημένη από προεπιλογή

Η λειτουργία βελτιωμένης ασφάλειας ενεργοποιείται από προεπιλογή σε λειτουργία “Ισορροπημένο” για συστήματα x64 Windows, x64 macOS, x64 Linux και ARM64. Επίσης, οι διαχειριστές έχουν 2 νέες πολιτικές για τη διαχείριση της εμπειρίας χρήστη της λειτουργίας Βελτιωμένης ασφάλειας: EnhanceSecurityModeIndicatorUIENabled και EnhanceSecurityModeOptOutUXEnabled”.

Ουσιαστικά ,, η λειτουργία Ενισχυμένης Ασφάλειας είναι η μετάβαση σε  άγνωστες τοποθεσίες χωρίς τη συλλογή just in time (JIT) για μείωση της επιφάνειας επίθεσης. Αυτή η λειτουργία ασφαλείας είχε επίσης αρχικά την επιλογή “Βασική”  όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο κανάλι Stable. Ωστόσο, αφαιρέθηκε τον περασμένο μήνα μέσω μιας σημαντικής ενημέρωσης.

Η Microsoft εξηγεί σε ένα  έγγραφο ποια είναι η λειτουργία Ισορροπημένης ασφαλούς περιήγησης:

“ Ισορροπημένη λειτουργία είναι μια προσαρμοστική λειτουργία που βασίζεται στη συμπεριφορά του χρήστη σε μια συγκεκριμένη συσκευή και στην κατανόηση του κινδύνου από τη Microsoft στον ιστό για να παρέχει σε ιστότοπους που οι χρήστες είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν και να εμπιστεύονται την πλήρη πρόσβαση στην πλατφόρμα Ιστού, περιορίζοντας ταυτόχρονα τους νέους και άγνωστους ιστότοπους μπορεί να κάνει όταν επισκέπτεται”.

Η αλλαγή πρόκειται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα τον Ιούλιο σύμφωνα με την καταχώριση του οδικού χάρτη M365.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *