Debian 12 : Κυκλοφορεί σύντομα αλλά…

Debian 12 : Κυκλοφορεί σύντομα αλλά…

Το επόμενο Σάββατο (10 Ιουνίου) είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας έκδοσης Debian 12 . Η νέα έκδοση έχει την κωδική ονομασία Bookworm. Βέβαια, δεν είναι όλα ρόδινα καθώς φαίνεται ότι έχουν ήδη αναφερθεί έως και 100 σφάλματα. Ο αριθμός των γνωστών σφαλμάτων έχει κοινοποιηθεί αλλά η παρουσίαση θα γίνει ανεξάρτητα με αυτά.

Ίσως να βρεθούν ακόμη περισσότερα σφάλματα μόλις εγκατασταθεί το Debian 12 σε περισσότερους υπολογιστές μετά την κυκλοφορία . Ωστόσο, αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να επιδιορθωθούν στη συνέχεια και να αναπτυχθούν ως ενημέρωση. Πιθανό τα σφάλματα θα καταχωρηθούν στις Σημειώσεις έκδοσης, οπότε συμβουλευτείτε τις Σημειώσεις Έκδοσης πριν εγκαταστήσετε την έκδοση.

Ένα από τα ωραία πράγματα για το Debian είναι ότι βγάζει νέες εκδόσεις ISO κάθε δύο μήνες και περιέχουν όλες τις πιο πρόσφατες διορθώσεις μέχρι εκείνο το σημείο.Το Debian 12.1 αναμένεται να κυκλοφορήσει γύρω στον Ιούλιο . Αν θέλετε περισσότερη σταθερότητα, μη εγκαταστήσετε τώρα το λογισμικό.

“Υπάρχουν ακόμα περίπου 100 γνωστά σφάλματα RC που επηρεάζουν το bookworm, αλλά έχουμε αποδεχθεί να κυκλοφορήσουμε με τη συμπερίληψη τους”, δήλωσε ο Paul Gevers. “Τα περισσότερα από αυτά θα αναφέρονται στις Σημειώσεις Έκδοσης.”

«Δεν υπάρχει αμφιβολία, θα βρεθούν περισσότερα προβλήματα μετά την κυκλοφορία, όταν περισσότερα συστήματα θα εκτελούν το bookworm. Όπως σε προηγούμενες περιπτώσεις, αναμένουμε ότι η πρώτη έκδοση για το bookworm θα γίνει περίπου ένα μήνα μετά την κυκλοφορία.»

Το Debian δεν είναι η πιο δημοφιλής διανομή Linux μεταξύ των τελικών χρηστών, αλλά είναι εξαιρετικά δημοφιλής ως βάση για άλλες διανομές Linux. . Μια τέτοια είναι και η Ubuntu, η πιο δημοφιλής διανομή Linux, που βασίζεται στο Debian και Linux Mint . Η ομάδα του Linux Mint διατηρεί επίσης μια έκδοση που βασίζεται στο Debian, εάν συμβεί οτιδήποτε στο Ubuntu.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *