Spotify : Νέες απολύσεις

Spotify : Νέες απολύσεις

Καθώς τα λειτουργικά έξοδα ξεπέρασαν την αύξηση των εσόδων της κατά 100%, το Spotify αποφάσισε να μειώσει κατά 6% του εργατικού δυναμικού της . Σήμερα ανακοινώνει νέο κύμα απολύσεων.

H εταιρεία μειώνει το εργατικό δυναμικό της το τμήματος Podcast. Η απόλυση θα επηρεάσει το 2% του τμήματος podcast, το οποίο συνολικά ανέρχεται σε 200 θέσεις εργασίας. Δείτε την σχετική δημοσίευση στο ιστολόγιο της:

«Επεκτείνουμε τις προσπάθειες συνεργασίας μας με κορυφαίους podcasters από όλο τον κόσμο με μια προσαρμοσμένη προσέγγιση βελτιστοποιημένη για κάθε εκπομπή και δημιουργό. Αυτή η θεμελιώδης στροφή από μια πιο ομοιόμορφη πρόταση, θα μας επιτρέψει να υποστηρίξουμε καλύτερα την κοινότητα των δημιουργών. Ωστόσο, για να γίνει αυτό απαιτείται προσαρμογή. Τους τελευταίους μήνες, η ανώτερη ηγετική μας ομάδα συνεργάστηκε στενά με το HR για να καθορίσει τη βέλτιστη οργάνωση για αυτό το επόμενο κεφάλαιο».

Η εταιρεία προχώρησε πρόσφατα στη στρατηγική της για podcast που στοχεύει να προσφέρει περισσότερη αξία σε πελάτες και χρήστες. Το Spotify εργάζεται στις δυνατότητές επέκτασης του Spotify For Podcasters. Έτσι, θα βοηθήσει τους δημιουργούς να μεγιστοποιήσουν το κοινό τους στο Spotify και πέρα ​​από αυτό.

Για αυτό το λόγο, απαιτείται μια «στρατηγική αναπροσαρμογή» του ομίλου– οι απολύσεις. Οι απολυμένοι υπάλληλοι θα λάβουν πακέτα απόλυσης, τα οποία θα περιλαμβάνουν εκτεταμένη κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης και άμεση πρόσβαση σε υποστήριξη εκτός έδρας.

Η εταιρία θα δώσει προτεραιότητα στην λειτουργία Spotify Studios. Αυτό θα επέτρεπε στην πλατφόρμα να συνεχίσει να παράγει πρωτότυπα podcast . Οι αλλαγές θα βασιστούν στα δύο στούντιο της : το Parcast και το Gimlet. Αυτά εξαγοράστηκαν από το Spotify για 56 εκατομμύρια δολάρια και πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα.

Επίσης, και το The Ringer θα λάβει σημαντικό ρόλο . Θα παράγει περιεχόμενο σχετικό με την τεχνολογία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Τέλος, τα στελέχη της εταιρείας που επιβλέπουν τις εργασίες του τμήματος podcast θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις προσπάθειές τους για το Spotify.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *