Reddit : Προβλήματα λόγω του API του

Reddit : Προβλήματα λόγω του API του

H τιμολόγηση του API του Reddit συνεχίζει να είναι ένας πονοκέφαλος. Νέος προγραμματιστής ισχυρίστηκε ότι το κόστος πρόσβασης στο API του Reddit μπορεί να οδηγήσει στην διακοπή της συνεργασίας . Έτσι αναμένεται διάφορα subreddit να σκοτεινιάσουν στις 12 Ιουνίου. Με άλλα λόγια θα παραμείνουν προσβάσιμα μόνο στα τρέχοντα μέλη.

Ορισμένα subreddit θα επιστρέψουν μετά από μια περίοδο 48 ωρών, ενώ “άλλα θα εξαφανιστούν οριστικά εκτός εάν το πρόβλημα αντιμετωπιστεί επαρκώς”, αναφέρει η ανάρτηση. Η σχετική λίστα των subreddit που συμμετέχουν στο προτεινόμενο μπλακάουτ, συμπεριλαμβανομένων των r/aww, r/LifeProTips και r/videos, τα οποία έχουν περισσότερους από 20 εκατομμύρια χρήστες.

Ο προγραμματιστής εξήγησε ότι η εφαρμογή τους δημιουργεί περίπου 7 δισεκατομμύρια κλήσεις API κάθε μήνα. Συνεπώς, οι ετήσιες χρεώσεις πρόσβασης API θα φτάσουν κοντά στα 20 εκατομμύρια δολάρια. Σαν υποστήριξη , ένας υπάλληλος του Reddit είπε ότι η Apollo κάνει περισσότερα αιτήματα API ανά χρήστη σε σύγκριση με άλλες εφαρμογές. “Η τιμολόγησή μας είναι 0,24 $ ανά 1000 κλήσεις API, που ισοδυναμεί με λιγότερο από 1,00 $ ανά χρήστη μηνιαίως για μια εφαρμογή που λειτουργεί εύλογα. Ωστόσο, δεν λειτουργούν όλες οι εφαρμογές με αυτόν τον τρόπο σήμερα”, έγραψαν.

Ο υπάλληλος πρόσθεσε ότι “το Apollo ως εφαρμογή είναι λιγότερο αποτελεσματικό από τις αντίστοιχές του και μερικές φορές ήταν υπερβολικό – πιθανότατα επειδή ήταν δωρεάν.” Ωστόσο, οι προγραμματιστές άλλων εφαρμογών τρίτων έχουν επαναλάβει τις ίδιες ανησυχίες.

Η τιμολόγηση του API του Reddit, που θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου, έρχεται μήνες μετά την το Twitter. Θυμίζουμε ότι και αυτή η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης σταμάτησε την δωρεάν πρόσβαση στο API του. Ωστόσο, η παράπλευρη ζημία επηρέασε ορισμένες υπηρεσίες δημόσιου συναγερμού .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *