Google Bard : Νέες βελτιώσεις

Google Bard : Νέες βελτιώσεις

Η υπηρεσία Google Bard αποκτά κάποιες νέες δυνατότητες για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Η πιο σημαντική προσθήκη είναι κάποιες αλλαγές στο backend για τον Bard.

Υπάρχει και μια μικρή αλλά χρήσιμη λειτουργία. Αυτή θα επιτρέπει πλέον στα άτομα που χρησιμοποιούν το Bard να δημιουργούν πίνακες. Στην συνέχεια, μπορούν να τους εξάγουν γρήγορα στα υπολογιστικά φύλλα της Google.

Η Google δήλωσε σχετικά:

“Έτσι, όταν ο Bard δημιουργεί έναν πίνακα στην απάντησή του , μπορείτε να τον εξαγάγετε απευθείας στα Sheets.

Το άλλο νέο χαρακτηριστικό έχει σχέση με τα μαθηματικά . Θα δώσει την δυνατότητα στον Bard να παρουσιάζει πιο ακριβή αποτελέσματα με αιτήματα σχετικά με προβλήματα μαθηματικών και λέξεων. Επιπλεόν, θα παρέχει καλύτερες απαντήσεις κωδικοποίησης. Η Google λέει ότι χρησιμοποιεί αυτό που ονομάζεται “σιωπηρή εκτέλεση κώδικα” που θα ανιχνεύει πότε μια ερώτηση σχετίζεται με τα μαθηματικά. Στη συνέχεια, ο Bard θα βρει την απάντηση στο παρασκήνιο.

Η Google δήλωσε ότι αυτή η νέα μέθοδος υπερβαίνει τα τυπικά μοντέλα μεγάλων γλωσσών (LLM) άλλων προγραμμάτων chatbot . Η Google λέει ότι ο Bard υπολογίζει τώρα μαθηματικά και παρόμοιες ερωτήσεις τόσο σε LLM όσο και με τον παραδοσιακό κώδικα. Πρόσθεσε:

Μέσω της σιωπηρής εκτέλεσης κώδικα, ο Bard εντοπίζει προτροπές που μπορεί να ωφεληθούν από τον λογικό κώδικα . Τον γράφει “κάτω από την κουκούλα”, τον εκτελεί και χρησιμοποιεί το αποτέλεσμα για να δημιουργήσει μια πιο ακριβή απόκριση. Μέχρι στιγμής, έχουμε δει αυτή τη μέθοδο να βελτιώνει την ακρίβεια των απαντήσεων του Bard σε προβλήματα λέξεων και μαθηματικών που βασίζονται σε υπολογισμούς στα σύνολα δεδομένων εσωτερικών προκλήσεων κατά περίπου 30%.

Βέβαια λάθη στις μαθηματικές απαντήσεις και την κωδικοποίηση μπορεί να εξακολουθούν να συμβαίνουν με τον Bard. Ωστόσο, λέει ότι ελπίζει ότι η χρήση σιωπηρής εκτέλεσης κώδικα θα κάνει βελτιώσεις σε πολλούς από αυτούς τους τομείς.

One thought on “Google Bard : Νέες βελτιώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *