Google Drive : Τέλος για Windows 8

Google Drive : Τέλος για Windows 8

Εδώ και λίγο καιρό, τα Windows 8 και τ α Windows 8.1 έφτασαν επίσημα στο τέλος της υποστήριξης του . Έτσι, πολλές υπηρεσίες που έχουν δημιουργηθεί για αυτά , διακόπτονται οριστικά. Η Google , με την σειρά της, εγκαταλείπει την υποστήριξη για την εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή Google Drive σε αυτά τα λειτουργικά συστήματα. Για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή , θα πρέπει να προχωρήσουν στην αναβάθμιση σε Windows 10 ή Windows 11 .

Το Google Drive δεν θα υποστηρίζεται για επιτραπέζιους υπολογιστές στα Windows 8/8.1, τον Windows Server 2012 και όλες τις εκδόσεις 32-bit των Windows. Ωστόσο, οι χρήστες των Windows 32-bit εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στο Google Drive μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού.

Η Google έχει ήδη σταματήσει την υποστήριξη για το Google Chrome στα Windows 8, 8.1 και Windows 7. Ενώ το Google Chrome θα συνεχίσει να λειτουργεί μετά την ενημέρωση, δεν θα λαμβάνει πλέον ενημερώσεις λειτουργιών και ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας σε συσκευές που εκτελούν αυτά τα λειτουργικά συστήματα.

Windows 8 logo on a blurred live tiles in the background

Η Mozilla αποκαλύπτει την ημερομηνία λήξης της υποστήριξης για Firefox σε Windows 7, 8 και 8.1. Οι πελάτες που δεν επιθυμούν να κάνουν αναβάθμιση σε Windows 10 ή 11 μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Firefox 115 Extended Support Release (ESR) έως τον Σεπτέμβριο του 2024. Η Mozilla δεσμεύεται να συνεχίσει να αποστέλλει ενημερώσεις ασφαλείας για 15 ακόμη μήνες.

Τα Windows 8.1 κατέχουν ένα πενιχρό μερίδιο αγοράς 0,5%, σύμφωνα μεStatCounter. Φυσικά, ένα άλλο τέλος υποστήριξης πιθανότατα δεν θα σημαίνει τίποτα για τους πιστούς οπαδούς των Windows 8. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η χρήση ενός συνδεδεμένου υπολογιστή που δεν λαμβάνει πλέον ενημερώσεις ασφαλείας δεν είναι καλή ιδέα. Δεδομένου ότι περισσότερες εφαρμογές εγκαταλείπουν την υποστήριξη για το λειτουργικό σύστημα εκτός από το Drive, οι χρήστες θα πρέπει επιτέλους να κάνουν αναβάθμιση σε Windows 10 και 11.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *