Microsoft Azure Portal: Γιατί σταμάτησε

Microsoft Azure Portal: Γιατί σταμάτησε

Το Microsoft Azure Portal για ένα χρονικό διάστημα ήταν εκτός λειτουργίας. Η Microsoft αποκάλυψε ότι η βασική αιτία πίσω την μια διακοπή λειτουργίας ήταν αυτό που περιέγραψε ως «αιχμή» της κυκλοφορίας.

Οι πελάτες που ήθελαν να αποκτήσουν πρόσβαση στην Πύλη Azure το απόγευμα της Παρασκευής στη διεύθυνση portal.azure.com ανέφεραν προβλήματα σύνδεσης. Σε αρκετές περιπτώσεις ανάφερε το παρακάτω μήνυμα λάθους:

“Οι υπηρεσίες μας δεν είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή. Εργαζόμαστε για να επαναφέρουμε όλες τις υπηρεσίες το συντομότερο δυνατό. Παρακαλούμε ελέγξτε ξανά σύντομα.”

Τα ζητήματα συνδεσιμότητας επηρέασαν επίσης άλλους ιστότοπους της Microsoft, σύμφωνα με την ενημέρωση του Redmond στη σελίδα κατάστασης του Azure, συμπεριλαμβανομένου του κέντρου διαχείρισης Entra στο entra.microsoft.com και του Intune στο intune.microsoft.com.

“Εντοπίσαμε μια άνοδο στην επισκεψιμότητα του δικτύου που επηρέασε την ικανότητα διαχείρισης της κυκλοφορίας σε αυτούς τους ιστότοπους και είχε ως αποτέλεσμα προβλήματα πρόσβασης των πελατών σε αυτούς τους ιστότοπους”, η εταιρείαείπε όταν περιγράφει την προκαταρκτική βασική αιτία πίσω από το συμβάν.

“Εμπλεκόμαστε σε διαφορετικές ροές εργασίας εφαρμόζοντας διαδικασίες εξισορρόπησης φορτίου εκτός από τις ισχύουσες λειτουργίες αυτόματης ανάκτησης, προκειμένου να μετριαστεί το πρόβλημα. Επιπλέον, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την υγεία της πλατφόρμας.”

Η Microsoft αναμένεται να δημοσιεύσει μια προκαταρκτική ανασκόπηση μετά το περιστατικό μέχρι το τέλος της ημέρας με πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό του Azure Portal.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *