Reddit : αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργίας

Reddit : αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργίας

Ξεκίνησε η διήμερη διαμαρτυρία ενάντια στο διαδικτυακό φόρουμ Reddit. Σε χιλιάδες δημοφιλή subreddits δεν είναι πλέον δυνατή η πρόσβαση. Έδω υπάρχουν και ομάδες που σχετίζονται με τη Microsoft και τα Windows . Αυτή η διαμαρτυρία αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι την Τρίτη 13 Ιουνίου.

Ολόκληρος ο ιστότοπος του Reddit έπεσε για πολλούς χρήστες νωρίτερα σήμερα. Η επίσημη σελίδα κατάστασης στο Reddit εμφανίζει μια καταγραφή των αναφορών χρόνου διακοπής λειτουργίας. Το τελευταίο μήνυμα ανέφερε ότι ο ιστότοπος άρχισε να επανέρχεται στο διαδίκτυο:

“Παρατηρούμε βελτιώσεις σε ολόκληρο τον ιστότοπο και αναμένουμε να αποκατασταθεί το πρόβλημα για τους περισσότερους χρήστες. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση.

Ωστόσο, είναι πιθανό τα προβλήματα του ιστότοπου να επανέλθουν, καθώς όλο και περισσότερα subreddit είτε σκοτεινιάζουν είτε απλώς εμποδίζουν τους χρήστες να ενημερώνονται στα φόρουμ τους.”

Η διαμαρτυρία από όλες αυτές τις δημοφιλείς διαδικτυακές κοινότητες οφείλεται στο τρέχον σχέδιο του Reddit να αυξήσει τις τιμές των API της. Αυτές οι τιμές υποτίθεται ότι θα αυξηθούν από την 1η Ιουλίου. Πολλές εφαρμογές και υπηρεσίες τρίτων που χρησιμοποιούν αυτά τα API έχουν λειτουργίες που δεν είναι διαθέσιμες στις τρέχουσες επίσημες εφαρμογές του Reddit.

Μερικές από αυτές τις εφαρμογές τρίτων , σχεδιάζουν να κλείσουν πλήρως στις 30 Ιουνίου. Οι προγραμματιστές εφαρμογών τους λένε ότι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν για τα API του Reddit την 1η Ιουλίου.

Ενώ η διοίκηση του Reddit γνωρίζει αυτά τα παράπονα , δεν υπάρχει ακόμη ένδειξη ότι θα αλλάξουν γνώμη. Ο CEO του Reddit δήλωσε ότι η εταιρεία «δεν επιδοτεί πλέον εμπορικές οντότητες» που έχουν δωρεάν πρόσβαση στα API της.

Μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν η απόφαση του Reddit, θα επηρεάσει αρνητικά τη δημοτικότητα των διαδικτυακών φόρουμ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *