Chrome loader «Shampoo» : Νέο malware

Chrome loader «Shampoo» : Νέο malware

Μια νέα επίθεση Chrome Loader βρίσκεται σε εξέλιξη .Μολύνει τους επισκέπτες των τοποθεσιών warez και πειρατικών ταινιών . Αυτό το κάνει μέσω μιας νέας παραλλαγής της επέκτασης προγράμματος περιήγησης που ονομάζεται Shampoo.

Αυτή η ανακάλυψη της νέας επίθεσης προέρχεται από την ερευνητική ομάδα απειλών της HP (Wolf Security), η οποία αναφέρει ότι η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Μάρτιο του 2023.

Το ChromeLoader είναι ένα malware προγράμματος περιήγησης που εγκαθιστά αναγκαστικά επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης . Αυτά με την σειρά τους ανακατευθύνουν τα αποτελέσματα αναζήτησης για να προωθήσουν ανεπιθύμητο λογισμικό, πλαστά δώρα, έρευνες, παιχνίδια για ενήλικες και ιστότοπους γνωριμιών.

Τον Σεπτέμβριο, η VMware και η Microsoft προειδοποίησαν μιας άλλης τεράστιας επίθεσης ChromeLoader. Πιο πρόσφατα, τον Φεβρουάριο του 2023, οι ερευνητές ασφαλείας της ASEC εντόπισαν μια άλλη επίθεση ChromeLoader . Σε αυτή , το κακόβουλο λογισμικό διανεμήθηκε σε αρχεία VHD που ονομάστηκαν από δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *