Ransomware LockBit: Σύλληψη υπόπτου

Ransomware LockBit: Σύλληψη υπόπτου

Στην σύλληψη του Ρώσου Ruslan Magomedovich Astamirov προχώρησαν οι αρχές στην Αριζόνα ώς ύποπτο για την ανάπτυξη του Ransomware LockBit . Οι επιθέσεις έγινα κυρίως σε δίκτυα θυμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό.

O 20χρονος ύποπτος από τη Δημοκρατία της Τσετσενίας φέρεται να ενεπλάκη σε επιθέσεις ransomware LockBit μεταξύ Αυγούστου 2020 και Μαρτίου 2023.

“Ο Ασταμίροφ φέρεται να συμμετείχε σε μια συνωμοσία με άλλα μέλη της εκστρατείας ransomware LockBit . Σκοπός ήταν η διάπραξη απάτης για να βλάψει σκόπιμα προστατευμένους υπολογιστές και να κάνει αιτήματα λύτρων μέσω της χρήσης και της ανάπτυξης ransomware”, δήλωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.είπε.

«Συγκεκριμένα, ο Ασταμίροφ εκτέλεσε απευθείας τουλάχιστον πέντε επιθέσεις εναντίον συστημάτων υπολογιστών θυμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό».

Ο Ασταμίροφ έχει κατηγορηθεί για συνωμοσία για τη μετάδοση αιτημάτων λύτρων. Επίσης, για την διάπραξη απάτης μέσω κινητού τηλεφώνου και τη σκόπιμη βλάβη σε προστατευμένους υπολογιστές.

Εάν κριθεί ένοχος, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών για την κατηγορία της απάτης μέσω καλωδίου . Για την κατηγορία που σχετίζεται με την καταστροφή προστατευμένων υπολογιστών κινδυνεύει με 5 χρόνια.

Οι χρεώσεις περιλαμβάνουν επίσης τη δυνατότητα επιβολής προστίμων έως 250.000 $ . Μπορεί να είναι ακόμη και διπλάσιο του οικονομικού κέρδους ή ζημίας που προκύπτει από την παράβαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *