YouTube : κυνηγά τα ” ψεύτικα” κανάλια

YouTube : κυνηγά τα ” ψεύτικα” κανάλια

Το YouTube ενημέρωσε την πολιτική πλαστοπροσωπίας του για να κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Στόχος είναι οι λογαριασμοί που προσπαθούν να μιμηθούν δημοφιλείς δημιουργούς και κανάλια στην πλατφόρμα. Η πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο απαιτεί πλέον από τους λογαριασμούς θαυμαστών να δηλώνουν ρητά ότι δεν σχετίζονται με το κανάλι.

Με τη νέα πολιτική που θα τεθεί σε ισχύ στις 21 Αυγούστου, το YouTube θα λάβει μέτρα εάν κάποιος δημοσιεύσει περιεχόμενο που εμπίπτει στην πλαστοπροσωπία καναλιού ή στην προσωπική πλαστοπροσωπία. Θα τερματίσει κανάλια ή λογαριασμούς που προσπαθούν να μιμηθούν το προφίλ, το φόντο ή τη συνολική εμφάνιση ενός άλλου καναλιού.

Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιήσουν διαφοροποιητές όπως την εισαγωγή μιας υπογράμμισης ή τελείας στη λαβή ή την αντικατάσταση του γράμματος Ο με ένα μηδέν.

Η ενημέρωση ισχύει επίσης για κανάλια που ισχυρίζονται ότι είναι λογαριασμός θαυμαστών στην περιγραφή τους, αλλά δεν το αναφέρουν “τόσο ξεκάθαρα στο όνομα ή το χειρισμό του καναλιού ή παρουσιάζονται ως κανάλι άλλου και ανεβάζουν ξανά το περιεχόμενό τους”. Το YouTube ελπίζει ότι οι νέες οδηγίες θα μειώσουν τις πιθανότητες να παραπλανηθούν οι χρήστες από τα κανάλια που ακολουθούν ή να χρησιμοποιούνται το όνομα και η δημοτικότητα των δημιουργών για κακόβουλους σκοπούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *