Gmail : Τέλος το  HTML από την βασική έκδοση

Gmail : Τέλος το HTML από την βασική έκδοση

Η βασική έκδοση HTML του Gmail, δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη από τον Ιανουάριο του 2024, όταν θα αλλάξει αυτόματα σε Τυπική προβολή όταν φορτωθεί.

Η Βασική έκδοση HTML του Gmail είναι πολύ ξεγυμνωμένη σε σύγκριση με την τυπική προβολή . Λείπει ένας σημαντικός αριθμός λειτουργιών όπως η συζήτηση, η εισαγωγή επαφών και η εμπλουτισμένη μορφοποίηση. Η Google προτείνει οι χρήστες να μεταβούν στην Τυπική προβολή για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτές τις λειτουργίες σε προγράμματα περιήγησης για υπολογιστές και κινητά.

Η Google έχει τη φήμη ότι αφαιρεί υπηρεσίες από το χαρτοφυλάκιό της με ελάχιστη έως καθόλου προειδοποίηση, ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι η αφαίρεση του “Ιστορίες” YouTube μετά από 5 χρόνια..

Επιπλέον, χρήστες που είναι τυφλοί ή με προβλήματα όρασης χρησιμοποιούν τη Βασική έκδοση λόγω καλύτερης συμβατότητας με προγράμματα ανάγνωσης οθόνης και ευκολότερης πλοήγησης. Η Google περιλαμβάνει ακόμη και έναν σύνδεσμο προς τη σελίδα υποστήριξης για όσους χρησιμοποιούν Αναγνώστες οθόνης . Τα προϊόντα δεν διακόπτονται πάντα μετά από μια ανακοίνωση. Ωστόσο,το 2022, η Google επέλεξε να διατηρήσει τη δωρεάν έκδοση παλαιού τύπου G Suite ζωντανή για προσωπική χρήση .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *