Amazon: επενδύει 5 δισεκατομμύρια δολάρια στην Anthropic

Amazon: επενδύει 5 δισεκατομμύρια δολάρια στην Anthropic

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, ανακοινώθηκε ότι η Microsoft και το OpenAI επεκτείνουν τη συνεργασία τους με «μια πολυετή επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων». Η Microsoft δεν είπε ακριβώς πόσα χρήματα επενδύει στο OpenAI, αλλά προηγούμενες αξιώσεις έχουν θέσει είναι περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Σειρά φαίνεται ότι έχει τώρα η Amazon.

Σήμερα, η Amazon έχει επενδύσει 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε startup ασφάλειας τεχνητής νοημοσύνης Anthropic ως μέρος μιας νέας συνεργασίας. Η Amazon θα λάβει αρχικά ένα μειοψηφικό μερίδιο στην Anthropic για 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια, με επιλογή να αυξήσει τη συνολική επένδυσή της στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Anthropic είναι μια ερευνητική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης γνωστή για την συνομιλητικό μοντέλο AI, Claude. Η εκκίνηση είχε προηγουμένως έφτασε στα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της Google και της Spark Capital. Με την επένδυση της Amazon, η Anthropic έχει πλέον σημαντική χρηματοδότηση για την περαιτέρω ανάπτυξη πιο προηγμένων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *