Microsoft Teams: Τι αλλαγές συζητά η ΕΕ

Microsoft Teams: Τι αλλαγές συζητά η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να διεξάγει έρευνα σχετικά με τη εφαρμογή Microsoft Teams. Συγκεκριμένα, συζητά το θέμα εάν η Microsoft παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς κανονισμούς της όταν συνέδεσε τις διαδικτυακές υπηρεσίες συσκέψεων της Teams με συνδρομές Microsoft 365.

Μια νέα αναφορά ισχυρίζεται ότι στους ανταγωνιστές της Microsoft εστάλη ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με αυτό το θέμα . Ο αποστολέας είναι ο ρυθμιστικός οργανισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε επίσημα την έρευνά της στη Microsoft για ομαδοποίηση των Teams τον Ιούλιο. Έχουν συμπληρωθεί τρία χρόνια αφότου η Slack έστειλε μια καταγγελία στην ΕΕ, δηλώνοντας ότι η Microsoft “έκρυβε το πραγματικό κόστος” του Teams στους πελάτες της ομαδοποιώντας το με το Microsoft 365 χωρίς επιλογή να προσφέρει το Teams από μόνη της.

Τον Αύγουστο, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει την υπηρεσία Teams ως ξεχωριστή υπηρεσία στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και στην Ελβετία από την 1η Οκτωβρίου. Οι τιμές για αυτήν την αυτόνομη υπηρεσία είναι 5 € το μήνα ή 60 € το χρόνο. Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης σχέδια για βελτίωση της διαλειτουργικότητας με το Microsoft 365 και το Office 365 με άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες. Επίσης, θα παρέχει την προσθήκη υποστήριξης για “λύσεις τρίτων για τη φιλοξενία εφαρμογών web του Office”.

Ωστόσο, αυτές οι κινήσεις της Microsoft δεν ήταν αρκετές για να σταματήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την έρευνά της. Οι ρυθμιστικές αρχές ζήτησαν από τους ανταγωνιστές να παρέχουν σχόλια από πιθανούς πελάτες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών τους παράλληλα με τις υπηρεσίες της Microsoft, την τιμολόγηση προϊόντων με και χωρίς ομάδες και κριτήρια καταλληλότητας.

Ο φορέας επιβολής της ΕΕ ήθελε επίσης να μάθει εάν ήταν εύκολο για τους πελάτες να στραφούν σε ανταγωνιστές, εάν τα αποτελέσματα του δικτύου δυνητικά εμποδίζουν την είσοδο υπαρχόντων ανταγωνιστών ή νέων στην αγορά και εάν τα προϊόντα cloud θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν λύσεις on-premise.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρεται να σχεδιάζει να στείλει μια λίστα αντιρρήσεων στη Microsoft κάποια στιγμή στις αρχές του 2024. Επίσημα, η Microsoft επανέλαβε προηγούμενες δηλώσεις ότι δεσμεύτηκε να βρει λύσεις για την αντιμετώπιση των αναγκών των ρυθμιστικών αρχών της ΕΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *