Steam: Τέλος η  υποστήριξη για macOS 10.13 και 10.14 τον Φεβρουάριο του 2024

Steam: Τέλος η υποστήριξη για macOS 10.13 και 10.14 τον Φεβρουάριο του 2024

Η Valve δημοσιεύτηκεένα έγγραφο υποστήριξης περιγράφοντας λεπτομερώς το τέλος της υποστήριξης Steam σε δύο παλιές εκδόσεις macOS: High Sierra (10.13) και Mojave (10.14). Στις 15 Φεβρουαρίου 2024, η Valve θα σταματήσει να εκδίδει ενημερώσεις για τον πελάτη παιχνιδιών της και θα σταματήσει να παρέχει τεχνική υποστήριξη.

Σύμφωνα με τη Valve, ο κύριος λόγος πίσω από την απόφαση είναι το τέλος της υποστήριξης του Google Chrome σε macOS High Sierra και Mojave. Πολλά τμήματα του προγράμματος-πελάτη Steam βασίζονται στον ενσωματωμένο Chrome, ο οποίος σύντομα θα σταματήσει να λειτουργεί στο παλιό λειτουργικό σύστημα της Apple. Επιπλέον, η Valve λέει ότι οι μελλοντικές εκδόσεις Steam θα εξαρτώνται από τις δυνατότητες και τις ενημερώσεις ασφαλείας που είναι διαθέσιμες μόνο στο macOS Catalina (10.15) και νεότερες εκδόσεις.

Το τέλος της υποστήριξης δεν σημαίνει ότι το Steam και τα ληφθέντα παιχνίδια θα σταματήσουν να λειτουργούν στις 15 Φεβρουαρίου 2024. Οι πελάτες θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα και να παίζουν παιχνίδια για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά η Valve δεν μπορεί να εγγυηθεί τη συνέχιση της λειτουργικότητας μετά την καθορισμένη ημερομηνία. Επιπλέον, η έλλειψη ενημερώσεων ασφαλείας μπορεί να εκθέσει τα παλιά λειτουργικά συστήματα σε πρόσθετους κινδύνους ασφαλείας.

Η πιο πρόσφατη έρευνα υλικού και λογισμικού από τη Valve υποδεικνύει ότι το 1,19% όλων των πελατών Steam χρησιμοποιούν macOS για πρόσβαση στην πλατφόρμα. Πάνω από το 98% από αυτούς χρησιμοποιούν macOS 10.15 και νεότερο. Επομένως, η αλλαγή είναι απίθανο να ενοχλήσει μεγάλο αριθμό χρηστών του Steam. Ωστόσο, υπάρχει ένα αξιοσημείωτο πρόβλημα με το Steam να εγκαταλείπει τα παιχνίδια macOS 10.13 και 10.14: 32-bit.

Το macOS 10.14 Mojave ήταν το τελευταίο λειτουργικό σύστημα με υποστήριξη για εφαρμογές και παιχνίδια 32 bit. Το macOS 10.15 Catalina αφαίρεσε την υποστήριξη εφαρμογών 32-bit, καθιστώντας πολλά παιχνίδια άχρηστα στο macOS. Όσοι παίζουν παιχνίδια σε Mac πρέπει τώρα να κάνουν μια δύσκολη επιλογή: να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ένα μη υποστηριζόμενο λειτουργικό σύστημα ή να εγκαταλείψουν τα παιχνίδια 32-bit.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *