Meta : Πότε φέρνει το Threads στην ΕΕ

Meta : Πότε φέρνει το Threads στην ΕΕ

Η Meta λαμβάνει μέτρα για την κυκλοφορία της εφαρμογής στην Ευρώπη. Ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Threads στην ΕΕ ήδη από τον επόμενο μήνα.

Η Meta μπορεί αρχικά να προσφέρει στους χρήστες της ΕΕ μια λειτουργία μόνο προβολής για τα Threads . Αυτό για να συμμορφώνονται με τους περιφερειακούς κανονισμούς απορρήτου δεδομένων. Αυτό θα επέτρεπε στους χρήστες να περιηγούνται σε δημοσιεύσεις χωρίς να δημιουργούν προφίλ.

Ωστόσο, οι χρήστες πρέπει να δημιουργήσουν ένα προφίλ για να δημοσιεύουν περιεχόμενο. Παραμένει ασαφές πώς η Meta θα δημιουργούσε εξατομικευμένους αλγόριθμους συστάσεων για μια εμπειρία μόνο προβολής χωρίς προφίλ.

Προηγουμένως, οι λογαριασμοί χρηστών στο Threads συνδέονταν απευθείας με τους λογαριασμούς Instagram. Αυτό σημαίνει ότι εάν διαγράψατε τον λογαριασμό σας Threads, θα έπρεπε να διαγράψετε και τον λογαριασμό σας στο Instagram. Αυτό βέβαια, διορθώθηκε με μια ενημέρωση . Τώρα οι χρήστες μπορούν να διαγράψουν τους λογαριασμούς Threads χωρίς να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους στο Instagram.

Από την άλλη πλευρά, το Threads συλλέγει ορισμένα δεδομένα χρήστη μέσω της σύνδεσής του με τις συνδέσεις Instagram. Η νομοθεσία της ΕΕ απαιτεί ρητή συναίνεση για εξατομικευμένες διαφημίσεις που βασίζονται σε τέτοια συλλογή δεδομένων.

Πρόσφατα άρχισε να προσφέρει μια επιλογή συνδρομής επί πληρωμή στο Facebook και το Instagram στην ΕΕ για την κατάργηση διαφημίσεων. Είναι πιθανό να εφαρμόσει ένα παρόμοιο μοντέλο για τα Threads. Στη συνέχεια, η Ευρωπαϊκή Οργάνωση Καταναλωτών (BEUC),κατέθεσε μήνυση κατά του Meta για εμπλοκή σε «αθέμιτες εμπορικές πρακτικές».

Η εφαρμογή που βασίζεται σε κείμενο αυτήν τη στιγμή έχει λιγότερους από 100 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες παγκοσμίως. Μια κυκλοφορία στην ΕΕ θα μπορούσε να βοηθήσει τον στόχο της Meta να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο χρήστες Threads τα επόμενα χρόνια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *