Microsoft Edge 120:  επαναφέρει το υλικό Mica

Microsoft Edge 120: επαναφέρει το υλικό Mica

Από την αρχή της χρονιάς, η Microsoft αφαίρεσε το υλικό Mica από το πρόγραμμα περιήγησής της στα Windows 11. Ωστόσο, οι χρήστες παρατήρησαν ότι η εταιρεία αποκατέστησε το Mica σε εκδόσεις προεπισκόπησης του Microsoft Edge. Τώρα, μετά από σχεδόν ένα χρόνο απουσίας, το υλικό Mica επιστρέφει στο Edge Stable.

Τα βελτιωμένα οπτικά στοιχεία αποτελούν μέρος της κυκλοφορία του Edge 120. Φαίνεται εντελώς ανέμπνευστο με τις αλλαγές που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις. Για έναν κανονικό χρήστη των Windows 11, το καλύτερο μέρος δεν αναφέρεται στο αρχείο καταγραφής αλλαγών—κρύβεται στη σελίδα edge://flags. Μετά την εγκατάσταση του Edge 120 σε έναν υπολογιστή με Windows 11, μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα Πειράματα και να αλλάξετε τη σημαία που είναι υπεύθυνη για το υλικό Mica. Μετά από αυτό, θα λάβετε μια νέα επιλογή στην ενότητα Ρυθμίσεις εμφάνισης.

Πώς να ενεργοποιήσετε το Mica στο Microsoft Edge στα Windows 11;

  • Μεταβείτε στο edge://settings/help και εγκαταστήστε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις για τον Microsoft Edge.
  • Επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο edge://flags/#edge-visual-rejuv-mica.
  • Κάντε εναλλαγή στη σημαία “Εμφάνιση οπτικών εφέ των Windows 11 στη γραμμή τίτλου και στη γραμμή εργαλείων”.
  • Επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης.
  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εμφάνιση και ενεργοποιήστε την επιλογή “Εμφάνιση οπτικών εφέ των Windows 11 στη γραμμή τίτλου και στη γραμμή εργαλείων”.
  • Επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, το Mica είναι ένα νέο υλικό διεπαφής χρήστη που παρουσιάστηκε το 2021 ως μέρος των Windows 11. Χρησιμοποιεί την ταπετσαρία και το θέμα της επιφάνειας εργασίας σας για να δημιουργήσει μοναδικά γραφικά, μια ξεχωριστή ιεραρχία και συνολικά ευχάριστες διεπαφές χρήστη. Εκτός από το ότι φαίνεται υπέροχο, το Mica δεν καταπονεί το υλικό του υπολογιστή σας, καθώς καταγράφει το φόντο μόνο μία φορά για να δημιουργήσει γλυκά. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Micaστην επίσημη τεκμηρίωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *