Microsoft  Word:  υποστήριξη για φιλτράρισμα σχολίων

Microsoft Word: υποστήριξη για φιλτράρισμα σχολίων

Η Microsoft έχει δώσει την δυνατότητα στους χρήστες του Word να φιλτράρουν σχόλια σε έγγραφα. Έτσι , μπορούν να βρουν με ένα πιο καλό τρόπο που απευθύνονται.

Το νέο χαρακτηριστικό ανακοινώθηκε στο ιστολόγιο του Microsoft 365 Inside. Ανέφερε:

“Η χρήση σύγχρονων σχολίων είναι πλέον ακόμη πιο αποτελεσματική με την εισαγωγή του φιλτραρίσματος στο παράθυρο σχολίων, γνωστό και ως προβολή λίστας! Μπορείτε πλέον να φιλτράρετε σχόλια που σας αναφέρουν @, σχόλια που είναι ενεργά ή σχόλια που έχουν επιλυθεί. Μέχρι τώρα, μπορούσατε να δείτε όλα τα σχόλια – ενεργά και επιλυμένα. Στο παράθυρο σχολίων, μπορείτε τώρα να κάνετε εναλλαγή μεταξύ κάθε φιλτραρισμένης προβολής για να βρείτε τις πληροφορίες που είναι πιο σχετικές με εσάς, με βάση τη ροή εργασίας σας.”

Οι χρήστες του Word στον ιστό μπορούν απλώς να ανοίξουν ένα έγγραφο που περιέχει σχόλια . Στην συνέχεια να επιλέξουν το κουμπί Σχόλια στη γραμμή μενού. Ακόμη, μπορούν να επιλέξουν το κάτω βέλος Filter για να φιλτράρουν αυτά τα σχόλια.

Η Microsoft έχει μια σειρά από συμβουλές και κόλπα για αυτήν τη δυνατότητα στην ανάρτηση ιστολογίου. Περιλαμβάνουν τη δυνατότητα χρήσης πολλαπλών φίλτρων ταυτόχρονα επιλέγοντας @mentions me και Ενεργά, καθώς και τα @mentions me και Επιλύθηκαν. Προς το παρόν, η δυνατότητα δεν επιτρέπει την ταυτόχρονη επιλογή των φίλτρων Active Only και Resolved only.

Μια άλλη σημείωση που πρέπει να θυμάστε είναι ότι εάν κλείσετε το παράθυρο Σχόλια στο έγγραφο του Word όλα τα σχόλια θα είναι πλέον ορατά. Αν ανοίξετε ξανά το παράθυρο σχολίων, θα εμφανιστεί ότι τα προηγούμενα φίλτρα σας είναι ακόμα ρυθμισμένα . Θα παραμείνουν έτσι μέχρι να επιλεγεί η επιλογή Επαναφορά όλων.

Εκτός από τη δυνατότητα φίλτρου σχολίων για το Word στον ιστό, η Microsoft έχει επίσης προσθέσει αυτήν την ίδια δυνατότητα στην έκδοση Mac της ίδιας εφαρμογής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *