Microsoft : Αλλαγές  στο Edge

Microsoft : Αλλαγές στο Edge

Μια σημαντική αλλαγή αναμένεται να κάνει η Microsoft όταν τερματίζεται μια καρτέλα του Edge. Θα δημιουργεί μια νέα καρτέλα και δεν θα τερματίζει τη εφαρμογή . Η νέα συμπεριφορά διατίθεται σταδιακά στα Edge Insiders στο Dev και Canary Channel.

Η δημιουργία μιας νέας καρτέλας αντί για το κλείσιμο του προγράμματος περιήγησης δεν είναι μια νέα ιδέα. Ο Opera, ο Firefox και άλλα προγράμματα περιήγησης σάς επιτρέπουν να προσαρμόσετε αυτήν τη συμπεριφορά στις ρυθμίσεις.

Μπορείτε να δοκιμάσετε τη νέα λογική καρτέλας κλεισίματος εγκαθιστώντας το Microsoft Edge Dev ή το Canary από τον επίσημο ιστότοπο. Μετά από αυτό, τροποποιήστε τη συντόμευση του προγράμματος περιήγησης με τον ακόλουθο τρόπο:

  • Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση και επιλέξτε “Ιδιότητες”.
  • Κάντε κλικ στο πεδίο “Στόχος”, προσθέστε ένα κενό και πληκτρολογήστε–enable-features=msSpawnNtpOnLastTabClose
  • Πατήστε OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.
  • Εκκινήστε τον Microsoft Edge χρησιμοποιώντας την τροποποιημένη συντόμευση.

Όσοι συνηθίζουν να βγαίνουν από το Edge χρησιμοποιώντας Ctrl + W , μπορεί να κάνουν μια λογική ερώτηση: πώς να κλείσω το πρόγραμμα περιήγησης τώρα; Μπορείτε να επιλέξετε πολλές επιλογές: κάντε κλικ στο κουμπί X. Ανοίξτε το μενού και επιλέξτε “Κλείσιμο Microsoft Edge. Κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα περιήγησης στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε “Κλείσιμο παραθύρου”. Το παλιό καλό Alt + F4 θα κάνει επίσης το κόλπο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το εάν η Microsoft σκοπεύει να επιτρέψει την προσαρμογή του τι συμβαίνει όταν κλείνετε την τελευταία καρτέλα στο Edge. Η καλύτερη επιλογή είναι να αφήσετε τους χρήστες να διαλέξουν την πλευρά τους και να μην εφαρμόσουν ούτε μία λύση. Αυτό γιατί τέτοιες αλλαγές μπορεί να διαταράξουν σοβαρά τη “μυϊκή μνήμη” και να αναστατώσουν πολλούς χρήστες .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *