Sony Insomniac Games : Δέχτηκε επίθεση ransomware

Sony Insomniac Games : Δέχτηκε επίθεση ransomware

Η εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών Insomniac Games ανήκει στην Sony. Τις τελευταίες μέρες δέχτηκε επίθεση από μια ομάδα ransomware που αυτοαποκαλείται Rhysida . Από τα στοιχεία της έρευνας αποκαλύπτεται ότι έχουν διαρρεύσει περισσότερο από 1,67 terabytes δεδομένων στον σκοτεινό ιστό.

Η Rhysida ανακοίνωσε προηγουμένως ότι είχε πάρει αρχεία από την Insomniac . Πρόσφερε τα αρχεία σε μορφή δημοπρασίας έναντι 2 εκατομμυρίων δολαρίων για οποιαδήποτε ομάδα να υποβάλει προσφορά, συμπεριλαμβανομένης της Sony. Η δημοσιοποίηση των αρχείων αυτής της εβδομάδας φαίνεται να δείχνει ότι κανείς δεν ήθελε να πληρώσει τέτοιου είδους χρήματα.

Τα ίδια τα αρχεία φέρεται να περιλαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες για έναν αριθμό εργαζομένων της Insomniac. Ακόμη, έχει περιεχόμενο από τον προγραμματιστή του παιχνιδιού Spider-Man 2 για PS5 που κυκλοφόρησε πρόσφατα .

Ίσως αυτό που μπορεί να είναι πιο οδυνηρό για το Insomniac είναι ότι τα κλεμμένα αρχεία φέρεται να περιλαμβάνουν πρώιμο περιεχόμενο από ένα επερχόμενο πρόγραμμα του προγραμματιστή. . Τα αρχεία φέρεται επίσης να περιλαμβάνουν έγγραφα για δύο ακόμη ανώνυμα παιχνίδια που βασίζονται στο Marvel X-Men .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *