H Ρωσία ετοιμάζει μητρικές κάρτες B450 και οθόνες

H Ρωσία ετοιμάζει μητρικές κάρτες B450 και οθόνες

Η Ρωσία άρχισε να αναπτύσσει τα δικά της απαραίτητα ηλεκτρονικά για να ενισχύσει την ασφάλεια και να μειώσει την εξάρτησή της από το διεθνές εμπόριο. Εκτός από τους υπάρχοντες προσαρμοσμένους επεξεργαστές , έχουν πλέον αρχίσει να παράγουν μητρικές κάρτες B450 για να επωφεληθούν από τους επεξεργαστές της AMD Ryzen.

Την περασμένη εβδομάδα, η GS Group και η Philax της Ρωσίας ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την παραγωγή «τουλάχιστον» 40.000 μητρικών καρτών και 50.000 οθονών. Ενώ οι οθόνες είναι ακόμη υπό ανάπτυξη, οι μητρικές είναι σχεδόν έτοιμες να ξεκινήσουν. έχουν περάσει όλες τις δοκιμές, ακόμη και έχουν πιστοποιηθεί για κρατική χρήση και είναι πλέον διαθέσιμες για προπαραγγελία για επιλεγμένους πελάτες στη Ρωσία.

Η μητρική πλακέτα βασίζεται στο chipset AMD B450 και φαίνεται να χρησιμοποιεί την ίδια σχεδίαση με το Micro-ATX Asrock B450M Pro4 . Είναι όμως ξεχωριστό. Επειδή ο στόχος του είναι κυβερνητικά γραφεία και επιχειρήσεις, δεν έχει την ίδια φανταχτερή εμφάνιση ή το ίδιο σύνολο χαρακτηριστικών. Παρά το ότι φαίνεται να έχουν τις ίδιες υποδοχές m.2 με το Pro4, δεν αναφέρονται ως υποστηριζόμενο υλικό, για παράδειγμα.

Ωστόσο, η μητρική πλακέτα “ανταποκρίνεται πλήρως στις βασικές ανάγκες ενός απλού χρήστη”, σύμφωνα με το δελτίο τύπου. Όπως και οι περισσότερες πλακέτες AMD B450, υποστηρίζει επεξεργαστές σειράς Ryzen 2000, 3000 και 5000, έως και τέσσερα memory stick 3200 MHz, διαθέτει δύο υποδοχές PCIe 3.0 x16 και ούτω καθεξής. Ενδεχομένως ως απαίτηση κρατικής πιστοποίησης, έχει υποστήριξη για ένα TPM (αξιόπιστη πλατφόρμα ενότητα) για επιπλέον ασφάλεια.

Τους επόμενους 18 μήνες, η GS Group θα παράγει μια ευρύτερη γκάμα μητρικών πλακέτες και οθόνες σε συνεργασία με τη Philax, ενώ θα διερευνήσει πιθανές συνεργασίες με άλλες εταιρείες για την επέκταση του χαρτοφυλακίου ηλεκτρονικών τους. Οι μητρικές κάρτες για τους επεξεργαστές Elbrus και Baikal της Ρωσίας βρίσκονται πολύ κοντά, μαζί με οθόνες αφής για σχολεία και πανεπιστήμια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *