H επίσημη διόρθωση της Microsoft για την πτώση απόδοσης σε gaming μετά την τελευταία ενημέρωση ασφαλείας

H επίσημη διόρθωση της Microsoft για την πτώση απόδοσης σε gaming μετά την τελευταία ενημέρωση ασφαλείας

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Microsoft κυκλοφόρησε τις μηνιαίες ενημερώσεις Patch Tuesday για τα Windows 10, καθώς και άλλες υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows. Όχι πολύ καιρό πριν , οι χρήστες άρχισαν να παρατηρούν ότι η απόδοση των παιχνιδιών επηρεάστηκε αρνητικά από μια ενημέρωση για τις τελευταίες εκδόσεις των Windows 10, ωστόσο, και ακόμη και η Nvidia συνέστησε στους χρήστες να αφαιρέσουν την ενημέρωση για να επαναφέρουν την απόδοση.

Τώρα, η Microsoft φαίνεται να έχει επιδιορθώσει αυτό το ζήτημα . Στις σημειώσεις έκδοσης για την ενημέρωση, η Microsoft έχει πλέον αναφέρει τη μειωμένη απόδοση του παιχνιδιού ως ένα γνωστό ζήτημα, δηλώνοντας επίσης ότι κυκλοφορεί μια λύση για αυτό, αλλά δεν θα λάβετε μια εντελώς νέα ενημέρωση για αυτό. Αντ ‘αυτού, η Microsoft χρησιμοποιεί μια νέα μέθοδο που εισήχθη μόλις τον περασμένο μήνα που ονομάζεται Known Issue Rollback (KIR).

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το KIR είναι ότι για ενημερώσεις των μεταγενέστερων εκδόσεων του  Windows 10 έκδοση 2004, οι ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας δεν αφαιρούν  τον παλιό κώδικα αλλά τον απενεργοποιούν   . Με αυτό το σύστημα  , η Microsoft μπορεί γρήγορα να επαναφέρει μια στοχευμένη επιδιόρθωση σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα, όπως συμβαίνει εδώ.

Για να λειτουργήσει αυτή η τεχνική , η συσκευή σας πρέπει να συνδεθεί στο Windows Update για να εντοπίσει την αλλαγή διαμόρφωσης στο cloud. Κατά την επανεκκίνηση, ενεργοποιείται η νέα διαμόρφωση – η οποία ενεργοποιεί ξανά τον παλιό κώδικα και απενεργοποιεί τον νέο προβληματικό, αφαιρώντας το νέο γνωστό πρόβλημα και επαναφέροντας οποιοδήποτε σφάλμα προσπαθούσε να επιδιορθώσει, συνήθως ένα μικρότερο, λιγότερο επηρεασμένο.

Για καταναλωτικές συσκευές, όλα αυτά θα συμβούν αυτόματα και η Microsoft λέει ότι θα χρειαστούν έως και 24 ώρες για να κυκλοφορήσει το KIR σε όλους, αν και δεν είναι σαφές πότε ακριβώς άρχισε να κυκλοφορεί. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε μια εταιρεία που διαχειρίζεται η επιχείρηση, η αλλαγή διαμόρφωσης θα πρέπει να ενεργοποιηθεί μέσω μιας πολιτικής ομάδας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο ανάπτυξης ενός KIR χρησιμοποιώντας την Πολιτική ομάδας εδώ.

Εάν θέλετε να ελέγξετε εάν έχετε λάβει την ενημέρωση κώδικα μέσω KIR, μπορείτε να ανοίξετε τον Registry Editor  και να προσπαθήσετε να βρείτε την ακόλουθη διαδρομή:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ FeatureManagement \ Overrides \ 4 \ 1837593227

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *