GTA 6: Ποια είναι η καταδίκη του hacker του

GTA 6: Ποια είναι η καταδίκη του hacker του

Τον Σεπτέμβριο του 2022, ένας χάκερ που αποκαλούσε τον εαυτό του “teapotuberhacker”δημοσίευσε πλάνα από ένα πρώιμο build του επόμενου παιχνιδιού Grand Theft Auto (GTA 6) της Rockstar Games. Σήμερα, αυτός ο χάκερ, καταδικάστηκε σε δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου να μείνει επ’ αόριστον σε νοσοκομείο .

Το BBC αναφέρει ότι οι γιατροί είχαν κρίνει ότι ήταν ακατάλληλος να δικαστεί λόγω του ακραίου αυτισμού του. Επομένως πιθανότατα θα παραμείνει σε αυτό το ασφαλές νοσοκομείο για το υπόλοιπο της ζωής του. Εκτός εάν οι γιατροί νιώσουν ότι δεν είναι πλέον κίνδυνος.

Ο Kurtaj ήταν μέλος της γνωστής ομάδας χάκερ Lapsus$. Πράγματι, είχε ήδη αποφυλακιστεί με εγγύηση το 2022 για εισβολή σε NVIDIA και BT/EE. Ήταν υπό αστυνομική προστασία σε ένα ξενοδοχείο . Ωστόσο, χρησιμοποιώντας μόνο μια τηλεόραση ξενοδοχείου, ένα Amazon Fire TV Stick και ένα κινητό τηλέφωνο, κατάφερε να χακάρει τους διακομιστές της Rockstar Games και να τραβήξει 90 κλιπ GTA 6. Αργότερα δημοσίευσε αυτά τα κλιπ σε ένα φόρουμ.

Η Rockstar Games ισχυρίζεται ότι το χακάρισμα των διακομιστών της κόστισε στον εκδότη του παιχνιδιού 5 εκατομμύρια δολάρια, μαζί με τη χρήση «χιλιάδων ωρών χρόνου προσωπικού». Την ώρα που αναφέρθηκε το hack η Rockstar εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας εν μέρει, “Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι που μοιραζόμαστε όλες τις λεπτομέρειες για το επόμενο παιχνίδι μας με αυτόν τον τρόπο”,

Στις ακροάσεις για την καταδίκη, η ομάδα υπεράσπισης του Kurtaj υποστήριξε ότι η επιτυχία του τρέιλερ του παιχνιδιού έδειξε ότι το hack του Kurtaj δεν είχε προκαλέσει σοβαρή ζημιά στον προγραμματιστή του παιχνιδιού και ζήτησε αυτό να ληφθεί υπόψη στην καταδίκη.

Αλλά ο επίτιμος δικαστής της, Lees είπε ότι υπήρξαν πραγματικά θύματα και πραγματική ζημιά που προκλήθηκε από τα άλλα πολλαπλά hacks του σε άτομα και τις εταιρείες στις οποίες επιτέθηκε με το Lapsus$.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *