Snapdragon XR2+ Gen 2 : Ανακοινώθηκε

Snapdragon XR2+ Gen 2 : Ανακοινώθηκε

Ένα νέο chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για ακουστικά εκτεταμένης πραγματικότητας ανακοίνωσε η Qualcomm. Θα χρησιμοποιηθεί από τη Samsung και την Google στα μελλοντικά ακουστικά τους. Μπορεί να υποστηρίζει ανάλυση 4,3K για κάθε μάτι έως και 90 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Το XR2+ Gen έρχεται με 15% υψηλότερη GPU και 20% υψηλότερη μέγιστη συχνότητα CPU σε σύγκριση με το κανονικό XR2 Gen 2. Το αναβαθμισμένο υλικό επιτρέπει δυναμική απόδοση, παραμόρφωση χώρου και υπερ-ανάλυση παιχνιδιού ακόμη και σε γραφικά 4K.

Η Qualcomm χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στη συσκευή που θα υποστηρίζει 12 ή περισσότερες ταυτόχρονες κάμερες . Αυτές αναμένεται να βελτιώσουν τις χωρικές αλληλεπιδράσεις, της έκφρασης του προσώπου, της εκτίμησης βάθους και της τρισδιάστατης ανακατασκευής.

Η πλατφόρμα υποστηρίζει 12 ms έγχρωμη προβολή βίντεο . Οι συσκευές με το XR2+ Gen 2 θα λειτουργούσαν σε όλα τα ασύρματα πρωτόκολλα, συμπεριλαμβανομένων των Wi-Fi 6, 6E και 7.

Με υποστήριξη για τόσο βαριά χαρακτηριστικά, αναμένουμε νέα ακουστικά να ανταγωνιστούν το Apple Vision Pro. Η Qualcomm παρέμεινε σιωπηλή σχετικά με το πότε θα έπρεπε να περιμένουμε τις πρώτες συσκευές με το τσιπ Snapdragon XR2+ Gen 2.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *