Η Apple απέσυρε περισσότερες απο 200.000 εφαρμογές από το App Store λόγω επικινδυνότητας

Η Apple απέσυρε περισσότερες απο 200.000 εφαρμογές από το App Store λόγω επικινδυνότητας

Πριν από λίγες εβδομάδες, η Google κυκλοφόρησε ορισμένα στατιστικά στοιχεία σχετικά με το πώς διέκοψε την κακόβουλη δραστηριότητα στο Google Play το 2020, με το πιο αξιοσημείωτο να είναι η απαγόρευση περισσότερων από 100.000 λογαριασμών προγραμματιστών. Τώρα, η Apple αποκάλυψε παρόμοια στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη δική της διαδικασία αναθεώρησης για το App Store.

Η Apple σημείωσε ότι η πολυπλοκότητα και η κλίμακα των απειλών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αυξάνονται μέρα με τη μέρα, και γι ‘αυτό εφαρμόζει μια αυστηρή πολιτική ελέγχου που στοχεύει στον περιορισμό της εκτόξευσης κακόβουλων εφαρμογών στο App Store. Ένα κρίσιμο μέρος αυτής της διαδικασίας είναι η ομάδα του App Review που χρησιμοποιεί τις οδηγίες τουApp Store για να εγκρίνει ή να απορρίψει υποβολές από διάφορους προγραμματιστές. Αυτές οι οδηγίες ενημερώνονται επίσης συχνά, δεδομένου του συνεχώς εξελισσόμενου τοπίου απειλών.

Για το σκοπό αυτό, η ομάδα ελέγχου εφαρμογών βοήθησε 180.000 προγραμματιστές να ξεκινήσουν τις εφαρμογές τους το 2020, ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο νέες εφαρμογές και ένα εκατομμύριο ενημερώσεις απορρίφθηκαν επειδή δεν λειτουργούσαν ως διαφήμιση ή επειδή δεν είχαν τους κατάλληλους μηχανισμούς εποπτείας για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της δημιουργίας των χρηστών περιεχόμενο.

48.000 από αυτές τις εφαρμογές απορρίφθηκαν επειδή δεν είχαν κατάλληλη τεκμηρίωση, ενώ 150.000 απορρίφθηκαν επειδή θεωρήθηκαν copycat ή περιείχαν λειτουργίες που απατούσαν τους χρήστες να κάνουν αγορές. 95.000 εφαρμογές καταργήθηκαν από το App Store για χρήση τακτικών δoλώματος (phishing). Τέλος, 215.000 εφαρμογή απορρίφθηκαν επειδή παραβίαζαν το απόρρητο των χρηστών είτε με κακή διαχείριση των δεδομένων των καταναλωτών είτε απαιτώντας περισσότερες άδειες από ό, τι πραγματικά απαιτείται. Η Apple λέει ότι ακόμη και τώρα εργάζεται συνεχώς για την κατάργηση εφαρμογών που αλλάζουν λειτουργίες μετά την αρχική διαδικασία ελέγχου για να συμμετάσχουν σε επιθετικές δραστηριότητες όπως η πώληση ναρκωτικών, ο τζόγος και η επιβράβευση των χρηστών για κοινή χρήση πορνογραφικού περιεχομένου μέσω βιντεοκλήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *