Η HTC παρουσίασε δύο νέα σύνολα εικονικής πραγματικότητας

Η HTC παρουσίασε δύο νέα σύνολα εικονικής πραγματικότητας

Στο εικονικό γεγονός του ViveCon 2021 σήμερα, η HTC παρουσίασε δύο νέα σύνολα εικονικής πραγματικότητας. Τα νέα κιτ VR στοχεύουν σε ξεχωριστές αγορές, με το HTC Vive Pro 2 να απευθύνεται σε καταναλωτές PC VR, ενώ το αυτόνομο HTC Vive Focus 3 στοχεύει επιχειρηματικούς σκοπούς.

Το προσανατολισμένο στο παιχνίδι Vive Pro 2 προσφέρει τεράστιες βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του από το 2018, έρχεται με ανάλυση “5K” (2448 pixel ανά μάτι), οθόνη FOV 120 μοιρών που λειτουργεί στα 120hz, καθώς και sub-pixel RGB γρήγορης εναλλαγής   που εξαλείφει σχεδόν το ενοχλητικό εφέ της θύρας της οθόνης και το θόλωμα κίνησης.

Το HTC περιλαμβάνει επίσης ένα ρυθμιστικό IPD (απόσταση μεταξύ των μαθητών), ένα ρυθμιζόμενο ιμάντα κεφαλής, έναν επιλογέα αλλαγής μεγέθους και υπόσχεται ισορροπημένο ακουστικό για μέγιστη άνεση. Τα ενσωματωμένα ακουστικά είναι πιστοποιημένα με Hi-Res Audio και υποστηρίζονται επίσης ακουστικά τρίτων. Το ακουστικό είναι επίσης συμβατό με το DisplayPort 1.2, χρησιμοποιώντας Display Stream Compression με τη βοήθεια των Nvidia και AMD, έτσι ώστε οι παλαιότερες κάρτες γραφικών να μπορούν να απολαμβάνουν το μεγαλύτερο και καλύτερο υλικό.

Το Vive Pro 2 κυκλοφορεί στις 4 Ιουνίου και οι προπαραγγελίες είναι διαθέσιμες από σήμερα. Η αγορά του πλήρους κιτ θα επιστρέψει στους καταναλωτές 1299 £ / 1399 $ / 1399 €, με το πακέτο να περιλαμβάνει το ακουστικό, το Base Station 2.0 και τους ελεγκτές Vive. Ωστόσο, η HTC προσφέρει αναβάθμιση μόνο για ακουστικά για όσους διαθέτουν Vive προηγούμενης γενιάς ή άλλους ανιχνευτές και αξεσουάρ SteamVR. Αυτή η επιλογή θα κοστίσει 659 £ / 749 $ / 739 € κατά την περίοδο προπαραγγελίας.

Εν τω μεταξύ, η οθόνη του Vive Focus 3 που εστιάζει στην επιχείρηση είναι σχεδόν ίδια με το Vive Pro 2, προσφέροντας οθόνη 5K, 120 μοιρών με υπο-pixel RGB. Ωστόσο, ο ρυθμός ανανέωσης ορίζεται στα 90hz εδώ. Το ακουστικό με πλαίσιο κράματος μαγνησίου διατηρεί επίσης τα ρυθμιστικά IPD και διαθέτει κουμπιά γρήγορης απελευθέρωσης για την αφαίρεση των εμπρός και πίσω παρεμβυσμάτων για εύκολο καθάρισμα ή εναλλαγή μεταξύ των συνεδριών.

Αυτό το σύνολο είναι επίσης all-in-one σχεδιασμός , που σημαίνει ότι ένας υπολογιστής δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη χρήση του. Το chipset που τροφοδοτείται από την πλατφόρμα QualcommS Snapdragon XR2 – μοιάζει με το Quest 2. Η μπαταρία που τροφοδοτεί τη συσκευή είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος, πράγμα που σημαίνει μια πιο ισορροπημένη σχεδίαση σύμφωνα με το HTC. Η μπαταρία μπορεί επίσης να αλλάξει εύκολα και να φορτίσει 50% φόρτιση σε 30 λεπτά.

 Το Vive Focus 3 θα κυκλοφορήσει από τις 24 Ιουνίου με τιμή 1060 £ / 1300 $ / 1180 €.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *