Microsoft: Στοχεύει να γίνει η μεγαλύτερη εταιρία στο κόσμο

Microsoft: Στοχεύει να γίνει η μεγαλύτερη εταιρία στο κόσμο

Κάποια προβλήματα στις πωλήσεις της Apple και κάποιες σημαντικές κινήσεις της Microsoft, έχουν φέρει την πρωτιά της Apple σε αμφισβήτηση.

Εάν η Apple δεν αλλάξει την τάση, θα μπορούσαμε να δούμε ένα νέο πρόσωπο σε αυτόν τον θρόνο πολύ σύντομα. Επί του παρόντος, υπάρχει μόνο ένας αμφισβητίας αρκετά κοντά – η Microsoft.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, η μετοχή της Microsoft γνώρισε μια μικρή πτώση. Ωστόσο, δεν είναι τίποτα αρκετά σημαντικό για να εμποδίσει την εταιρεία να παρακολουθεί την πρώτη θέση.

Η Microsoft είναι τώρα μόνο 100 δισεκατομμύρια δολάρια μακριά από την Apple, με την κεφαλαιοποίησή της επί του παρόντος στα 2,73 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η τιμή της μετοχής της εκτινάχθηκε στα ύψη μέχρι το 2023 κατά περίπου ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.

Αν και η Apple είχε μια παρόμοια θετική τάση καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023, οι τελευταίες δύο ημέρες ήταν αρκετά διαφορετικές. Όπως αναφέρθηκε την Τρίτη, η βρετανική τράπεζα Barclays υποβάθμισε την αξιολόγηση της μετοχής της Apple από ουδέτερη σε υποβαρής.

Ένας άλλος αναλυτής έκανε το ίδιο μόλις λίγες μέρες αργότερα. Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Piper Sandler υποβάθμισε την αξιολόγηση της μετοχής της Apple από υπέρβαρη σε ουδέτερη.

Τα προβλήματα για την Apple εντοπίζονται κυρίως στη μη ικανοποιητική ζήτηση iPhone στην Κίνα. «Ενώ οι αναλυτές της Barclays παρατήρησαν ότι παρατηρήθηκε υποτονική ανάπτυξη σε προϊόντα της Apple, όπως Mac και iPad, τα iPhone αντιπροσωπεύουν περίπου το 50% των εσόδων της εταιρείας», εξηγεί το Business Insider τη σημασία της αγοράς smartphone.

Από την άλλη πλευρά, η Microsoft σχεδιάζει να συνεχίσει τη θετική τάση του 2023, όντας στη μέση της υλοποίησης δυνατοτήτων AI σε μια ολόκληρη σειρά προϊόντων λογισμικού της. Αυτό επέτρεψε ησυνεργασία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με το OpenAI ανακοινώθηκε πριν από ένα χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *