Βόρεια Κορέα Hackers :  Επίθεση σε δύο νοτιοκορεατικές εταιρείες τσιπ 

Βόρεια Κορέα Hackers :  Επίθεση σε δύο νοτιοκορεατικές εταιρείες τσιπ 

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NIS) στη Νότια Κορέα προειδοποιεί ότι οι βορειοκορεάτες hackers στοχεύουν εγχώριους κατασκευαστές ημιαγωγών σε επιθέσεις κυβερνοκατασκοπείας.

Η NIS λέει ότι αυτές οι επιθέσεις αυξήθηκαν το δεύτερο εξάμηνο του 2023 . Στοχεύουν διακομιστές που εκτίθενται στο διαδίκτυο και είναι ευάλωτοι σε γνωστά ελαττώματα για την αρχική πρόσβαση σε εταιρικά δίκτυα.

Μόλις το δίκτυο παραβιάστηκε, οι παράγοντες της απειλής έκλεψαν δεδομένα από διακομιστές που κατείχαν ευαίσθητα έγγραφα και δεδομένα.

Το NIS αναφέρει τουλάχιστον δύο κυβερνοεπιθέσεις σε ξεχωριστές οντότητες, που σημειώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2023 και τον Φεβρουάριο του 2024. Σε αυτές , παραβιάστηκαν οι διακομιστές διαχείρισης ρυθμίσεων και πολιτικής ασφαλείας της εταιρείας.

Αυτό φέρεται να είχε ως αποτέλεσμα τον συμβιβασμό των σχεδίων σχεδίασης προϊόντων και των φωτογραφιών του ιστότοπου των εγκαταστάσεων, μεταξύ άλλων ευαίσθητων δεδομένων.

Τα δύο θύματα δεν κατονομάζονται στην έκθεση. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι στη Νότια Κορέα υπάρχουν δύο κορυφαίοι κατασκευαστές τσιπ, η Samsung Electronics και η SK Hynix. Αυτές οι εταιρίες αναπτύσσουν και παράγουν ένα ευρύ φάσμα επεξεργαστών, συστημάτων σε τσιπ και DRAM και προϊόντα NAND flash.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *