Chrome:  όχι σε δεδομένα από την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης

Chrome: όχι σε δεδομένα από την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης

H Google κυκλοφόρησε το πρώτο beta του Chrome το 2008. Τότε ήταν που παρουσίασε και την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης. Οποιοσδήποτε ιστότοπος που επισκέπτεστε από την περιήγησή σας στον ιστό δεν θα προστίθεται στο ιστορικό σας.

Ωστόσο, η κατάσταση ανώνυμης περιήγησης έγινε αργότερα αντικείμενο ομαδικής αγωγής το 2020. Η Google επέτρεψε στις δικές της υπηρεσίες Google Analytics και Ad Manager να παρακολουθούν τους χρήστες στο Chrome ενώ βρίσκονταν σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης. Η αγωγή ζητούσε αποζημίωση έως και 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Google βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις να προσπαθήσει να διευθετήσει τη μήνυση πριν περάσει επίσημα στη δίκη.

Η Google συμφώνησε είτε να καταστρέψει είτε να αποπροσδιορίσει εκατομμύρια σημεία δεδομένων που έχει συλλέξει από χρήστες του Chrome ενώ χρησιμοποιούσαν την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης. Η εταιρεία πρέπει να ενημερώσει τις επίσημες γνωστοποιήσεις της σχετικά με τα είδη δεδομένων που συλλέγει από χρήστες Chrome και ανώνυμης περιήγησης.

Επίσης, θα πρέπει να διατηρήσει μια ρύθμιση ενεργοποιημένη στο Chrome που θα αποκλείει τυχόν cookie τρίτων στο πρόγραμμα περιήγησης ως προεπιλεγμένη ρύθμιση για πέντε χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *