Linux Mint Software Manager: φορτώνεται πλέον πιο γρήγορα

Linux Mint Software Manager: φορτώνεται πλέον πιο γρήγορα

Ο επικεφαλής του έργου Linux Mint ανακοίνωσε τις αλλαγές στο Linux Mint Software Manager για τη βελτίωση της ταχύτητας και της ασφάλειάς του. Ως κεντρική τοποθεσία για την εγκατάσταση νέου λογισμικού, είναι καλό οι χρήστες να μην χρειάζεται να περιμένουν για πάντα για να φορτωθούν τα πράγματα.

Η Διαχείριση λογισμικού θα εμφανιστεί αμέσως όταν πατηθεί και το παράθυρο θα συμπληρωθεί πιο γρήγορα από πριν. Όσον αφορά την ασφάλεια, έχετε τώρα μια επιλογή στις ρυθμίσεις για να εμφανίσετε μη επαληθευμένα πακέτα Flatpak, αυτό είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή και δεν συνιστάται να το ενεργοποιήσετε.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, τα Flatpaks είναι ένα σχετικά νέο πακέτο Linux που συνοδεύεται από όλες τις εξαρτήσεις τους ομαδοποιημένες. Σκοπός να μην υπάρχουν σφάλματα κατά την εγκατάστασή τους, καθώς και σε περιβάλλον δοκιμών για περισσότερη ασφάλεια.

Η ομάδα έχει συμπεριλάβει επίσης μια πιο εμπεριστατωμένη προειδοποίηση που ενημερώνει τους χρήστες ότι το εν λόγω Flatpak δεν έχει εγκριθεί από τους προγραμματιστές . Ακόμη, ένα μη επαληθευμένο Flatpak θα μπορούσε να είναι κακόβουλο λογισμικό και επομένως, δεν θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την υποστήριξη για αυτά τα πακέτα.

Εάν ενεργοποιήσετε τα μη επαληθευμένα Flatpak, θα δείτε μια κόκκινη προειδοποίηση για αυτές τις εφαρμογές στις σελίδες προϊόντων τους που θα λέει “Μη επαληθευμένο Flatpak”. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι δεν θα εγκαταστήσετε κατά λάθος ένα ανεπίσημο Flatpak που θα μπορούσε να φορτωθεί με κακόβουλο λογισμικό.

Πιθανώς, αυτές οι βελτιώσεις στο Software Manager θα κυκλοφορήσουν με το Linux Mint 22, το οποίο βασίζεται σε Ubuntu 24.04 LTS. Παραδόξως, κανονικά λαμβάνουμε μια νέα έκδοση Linux Mint μόλις ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του Ubuntu, αλλά μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ακόμα νέα για ημερομηνία κυκλοφορίας, ούτε καν τα beta ISO δεν δοκιμάζονται ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *