Νέα χαρακτηριστικά της Google για τα προσωπικά δεδομένα και την ιδιωτικότητα σας.

Νέα χαρακτηριστικά της Google για τα προσωπικά δεδομένα και την ιδιωτικότητα σας.

Η ιδιωτική ζωή και η ασφάλεια των δεδομένων των καταναλωτών έχει καταστεί πρωταρχική σε αυτήν την εποχή της τεχνολογίας. Αυτό δεν είναι μόνο σημαντικό σε συνεργατικά εργαλεία όπως το Zoom, αλλά και οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και οι υπηρεσίες cloud . Για το σκοπό αυτό, η Google ανακοίνωσε ορισμένους νέους τρόπους στην εκδήλωση I / O σήμερα, οι οποίες θα διασφαλίσουν ότι το απόρρητό σας θα διατηρηθεί όταν εμπιστεύεστε την εταιρεία στα δεδομένα σας.

Πρώτον, η Google σάς προσφέρει περισσότερο έλεγχο στα δεδομένα σας. Τώρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια επιλογή “γρήγορης διαγραφής” στο Μενού του Λογαριασμού σας Google για να διαγράψετε τα τελευταία 15 λεπτά του ιστορικού αναζήτησης χρησιμοποιώντας ένα μόνο κλικ.

Το “Locked Folders” είναι μια νέα διαμόρφωση στις Google Photos. Όπως υποδηλώνει το όνομα, πρόκειται για έναν ιδιωτικό χώρο όπου μπορείτε να προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης τις ευαίσθητες φωτογραφίες σας και δεν θα είναι διαθέσιμες ούτε στο πλέγμα εικόνων. Αυτή η δυνατότητα έρχεται σύντομα στα τηλέφωνα Pixel και θα φτάσει σε άλλες συσκευές Android αργότερα φέτος.

Δεδομένου ότι οι άνθρωποι ανησυχούν για τις άδειες που παρέχουν σε διάφορες εταιρείες όσον αφορά τα δεδομένα τους, κάθε φορά που βλέπετε ότι το Χρονολόγιο Χαρτών έχει το ιστορικό ταξιδιού σας, η Google θα σας υπενθυμίσει αυτόματα ότι αυτό οφείλεται στο ότι έχετε ενεργοποιήσει το Ιστορικό τοποθεσίας. Οι χρήστες θα μπορούν να το απενεργοποιούν γρήγορα εάν το επιθυμούν.

Όσον αφορά το Android 12, ένας νέος πίνακας ελέγχου απορρήτου θα σας δείξει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για τις εφαρμογές που χρησιμοποίησαν τη θέση της συσκευής, την κάμερα ή το μικρόφωνό σας. Οι χρήστες θα είναι σε θέση να απενεργοποιήσουν την πρόσβαση χρησιμοποιώντας εναλλαγές.

Αν και η Google προσβλέπει σε ένα μέλλον χωρίς κωδικούς πρόσβασης, η πραγματικότητα της κατάστασης αυτή τη στιγμή είναι ότι πολλοί άνθρωποι μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης σε πολλούς ιστότοπους. Έτσι, προς το παρόν, η Google βελτιώνει τη Διαχείριση κωδικών πρόσβασης με τις ακόλουθες δυνατότητες:

  • Ένα νέο εργαλείο που διευκολύνει την εισαγωγή κωδικών πρόσβασης από άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης.
  • Πιο βαθιές ενοποιήσεις με το Chrome και το Android για την ομαλή συμπλήρωση των κωδικών πρόσβασής σας σε ιστότοπους και εφαρμογές, ανεξάρτητα από το αν βρίσκεστε σε επιτραπέζιο ή κινητό.
  • Ειδοποιήσεις κωδικού πρόσβασης που σας προειδοποιούν αυτόματα εάν εντοπίσετε ότι ένας από τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασής σας έχει παραβιαστεί μέσω παραβίασης τρίτων.
  • Ένας έξυπνος τρόπος διόρθωσης παραβιασμένων κωδικών πρόσβασης στο Chrome με ένα απλό πάτημα. Για υποστηριζόμενους ιστότοπους και εφαρμογές, όποτε ο Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης εντοπίσει έναν κωδικό πρόσβασης που ενδέχεται να έχει παραβιαστεί, θα δείτε το κουμπί “αλλαγή κωδικού πρόσβασης” από τον Βοηθό. Όταν πατήσετε το κουμπί, ο Βοηθός όχι μόνο θα μεταβεί στον ιστότοπο, αλλά θα περάσει και από ολόκληρη τη διαδικασία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *