Chrome for Android: Τώρα σας βοηθάει να διορθώσετε passwords που έχουν προβλήματα

Chrome for Android: Τώρα σας βοηθάει να διορθώσετε passwords που έχουν προβλήματα

Στην εικονική του εκδήλωση I / O 2021  , η Google ανακοίνωσε νέους τρόπους που σας βοηθούν να προστατεύσετε τους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας από παραβιάσεις ασφαλείας κωδικού πρόσβασης. Η νέα δυνατότητα σάς επιτρέπει να αλλάζετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Chrome με ένα μόνο πάτημα κάθε φορά που το πρόγραμμα περιήγησης εντοπίζει μια ανώμαλη συμπεριφορά.

Η νέα λειτουργία αποτελεί μέρος του  διαχειριστή κωδικών πρόσβασης του Chrome, ο οποίος πέρυσι απέκτησε τη δυνατότητα να ελέγξει εάν κάποιος από τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης έχει παραβιαστεί σε περίπτωση παραβίασης ασφαλείας. Από σήμερα, το Chrome θα σας ειδοποιήσει για παραβίαση ασφαλείας κωδικού πρόσβασης σε υποστηριζόμενους ιστότοπους. Στη συνέχεια, η Βοηθός Google θα εμφανίσει ένα κουμπί που σας προτείνει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Αν πατήσετε αυτό το κουμπί θα μεταφερθείτε στον εν λόγω ιστότοπο και το Chrome θα σας καθοδηγήσει σε όλη τη διαδικασία αλλαγής του κωδικού πρόσβασής σας. Μπορείτε να επιλέξετε να περάσετε ολόκληρη τη διαδικασία από την αρχή ή να μεταβείτε σε οποιοδήποτε σημείο.

Η Google χρησιμοποιεί το Duplex στον Ιστό για να τροφοδοτήσει τη νέα αυτόματη αλλαγή κωδικού πρόσβασης . Η τεχνολογία σχεδιάστηκε για να σας βοηθήσει να εκτελείτε εργασίες μέσω διαδικτύου, όπως κράτηση σε εστιατόρια ή παραγγελία εισιτηρίων ταινιών. Το Duplex χρησιμοποιείται τώρα για να σας βοηθήσει να     συμπληρώσετε ηλεκτρονικές φόρμες. Η σημερινή ανακοίνωση διευρύνει τις δυνατότητες της τεχνολογίας επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε έναν νέο, ισχυρότερο κωδικό πρόσβασης σε περίπτωση παραβίασης.

Η νέα λειτουργία ασφαλείας κωδικού πρόσβασης κυκλοφορεί στο Chrome σε Android σε φάσεις, διαθέσιμη μόνο εάν συγχρονίζετε τους κωδικούς πρόσβασής σας. Αρχικά, θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ και σε επιλεγμένους ιστότοπους, με προγραμματισμένη επέκταση τους επόμενους μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *