Microsoft: θα αφαιρέσει εικονικές μηχανές Windows 11

Microsoft: θα αφαιρέσει εικονικές μηχανές Windows 11

Η Microsoft ενημέρωσε ότι ορισμένες από τις τρέχουσες διαθέσιμες εικονικές μηχανές θα καταργηθούν λόγω “συνεχιζόμενων τεχνικών προβλημάτων”. Οι εν λόγω εικονικές μηχανές είναι εκδόσεις που έχουν κατασκευαστεί για Parallels (macOS) και VMware (πολλαπλατφόρμες).

Οι εικονικές μηχανές του Windows Development Environment είναι διαθέσιμες σε τέσσερις παραλλαγές: VMware, Hyper-V Gen 2, Parallels Desktop και VirtualBox. Η Microsoft ενημερώνει τις επίσημες εικονικές μηχανές της περίπου κάθε μήνα μετά την κυκλοφορία των ενημερώσεων του Patch Tuesday. Ωστόσο, για κάποιο λόγο, η Microsoft παρέλειψε την κυκλοφορία του Ιουνίου, αφήνοντας τις πιο πρόσφατες εικονικές μηχανές του Windows Development Environment κολλημένες στην έκδοση 2404.

Αν και μπορείτε ακόμα να κατεβάσετε την πιο πρόσφατη έκδοση για το VMware και το Parallels, η έκδοση 2404 έχει ορίσει τη ημερομηνία λήξης της στις 15 Ιουλίου 2024. Αυτό σημαίνει ότι μετά την καθορισμένη ημερομηνία, τα Windows 11 θα αρχίσουν να σας ενοχλούν με προτροπές ενεργοποίησης. Δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε το περιβάλλον ανάπτυξης των Windows ακόμη και με ένα γνήσιο κλειδί . Έτσι, οι χρήστες θα πρέπει να περιμένουν τη Microsoft να κυκλοφορήσει μια σταθερή έκδοση για VMware ή Parallels ή να μεταβούν σε άλλο λογισμικό εικονικοποίησης για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ως υπενθύμιση, η Microsoft επιβεβαίωσε πρόσφατα ένα πρόβλημα με τα Windows 11 να εκτελούνται σε Mac με ARM. Οι επηρεαζόμενοι πελάτες που εκτελούν Windows 11 σε Parallels ή άλλο λογισμικό λαμβάνουν το μήνυμα “Αθροιστική ενημέρωση 2024-05 για Windows 11 Έκδοση 23H2 για συστήματα που βασίζονται σε ARM64 (KB5037853) Σφάλμα εγκατάστασης – 0x800f0845”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *