Σε δίκη η Microsoft για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Σε δίκη η Microsoft για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Ένας οδηγός της Uber έχει παραπέμψει τη Microsoft στο δικαστήριο για την εμπλοκή της στο σύστημα επαλήθευσης ταυτότητας της Uber, το Real-Time ID Check.

Ο Έλεγχος ταυτότητας σε πραγματικό χρόνο απαιτεί από τους οδηγούς να κάνουν selfie προτού συνδεθούν στην πλατφόρμα και αποδεχθούν αιτήματα οδήγησης. Το νέο χαρακτηριστικό περιγράφεται ως τρόπος αποφυγής κλοπής και προστατεύει τους λογαριασμούς των οδηγών από τον κίνδυνο παραβίασης, αλλά ο οδηγός του Illinois Mario Pena ισχυρίζεται ότι η Microsoft, η οποία φαίνεται ότι παρέχει το πίσω μέρος, έχει συλλέξει παράνομα και χρησιμοποιήσει τα δεδομένα του προσώπου του όταν επαλήθευσε την ταυτότητά του .

Η σουίτα εισάγεται βάσει του νόμου περί βιομετρικών πληροφοριών του Ιλλινόις (BIPA) που απαιτεί από τους χρήστες να δίνουν συγκατάθεση μετά από ενημέρωση γραπτώς πριν από τη συλλογή, την ανάλυση και την αποθήκευση των ψηφιακών ειδήσεων των πολιτών.

Η Pena διεκδικεί την ασφάλεια κατά της απάτης και η κλοπή ταυτότητας έχει τεθεί σε κίνδυνο τώρα που τα βιομετρικά αναγνωριστικά του αποθηκεύονται στο διαδίκτυο, πέρα ​​από τον έλεγχό του και χωρίς την άδειά του.

Η υπόθεση, η οποία αναζητά την κατάσταση της κατηγορίας-δράσης, σημειώνει ότι η Microsoft απέτυχε να διαμορφώσει μια πολιτική σχετικά με τις πρακτικές συλλογής, αποθήκευσης, διαγραφής, διατήρησης και ασφάλειας σχετικά με τις βιομετρικές πληροφορίες που διαθέτει στην κατοχή της και ότι επωφελήθηκε από αυτά τα δεδομένα μέσω χρεώσεις στην Uber.

Το BIPA είναι σαφές ότι απαγορεύει στις εταιρείες να επωφελούνται από βιομετρικά αναγνωριστικά που συλλέγονται χωρίς τη συγκατάθεση του καταναλωτή. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *