1.000 υπάλληλοι της Apple ζητούν από την εταιρία να υποστηρίξει τους Παλαιστίνιους

1.000 υπάλληλοι της Apple ζητούν από την εταιρία να υποστηρίξει τους Παλαιστίνιους

Περίπου 1.000 υπάλληλοι της Apple έχουν υπογράψει μια εσωτερική επιστολή με την οποία ζητείται από τον Tim Cook, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, να καταδικάσει δημόσια τη βία κατά των Παλαιστινίων. Οι συγγραφείς, που ανήκουν στην Μουσουλμανική Ένωση Apple (AMA), θέλουν η εταιρεία Cupertino να αναγνωρίσει ότι “εκατομμύρια Παλαιστίνιοι άνθρωποι σήμερα υποφέρουν υπό παράνομη κατοχή”.

Η τρέχουσα βία στο Ισραήλ και τη Γάζα ξεκίνησε αφού το Επαρχιακό Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ διέταξε έξι παλαιστινιακές οικογένειες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη γειτονιά Sheikh Jarrah στις 2 Μαΐου για να ανοίξουν δρόμο για τους Εβραίους εποίκους. Μετά από 11 ημέρες της θανατηφόρας εκστρατείας βομβαρδισμού του Ισραήλ στη Γάζα, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 232 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 65 παιδιών. 12 πυραύλοι της Χαμάς σκοτώθηκαν 12 Ισραηλινοί, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών.

Τα μέλη της AMA, η οποία είναι επίσημη ομάδα εργαζομένων, δήλωσαν ότι ενθαρρύνθηκαν να γράψουν την εσωτερική επιστολή λόγω της αποτυχίας της Apple να εκδώσει μια δήλωση που καταδικάζει τη βία κατά των Παλαιστινίων. Έγραψαν:

Είμαστε απογοητευμένοι  γιατί για άλλη μια φορά, πολλοί από αυτούς που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας και επιρροής – που υποστηρίζουν με τόλμη τα ανθρώπινα δικαιώματα σε τόσες άλλες δίκαιες αιτίες – είτε επιλέγουν να παραμείνουν σιωπηλοί είτε να εκδώσουν αναποτελεσματικά ουδέτερες δηλώσεις «και των δύο πλευρών» με αφορά την παλαιστινιακή κατάσταση.

Επιπλέον, οι υπάλληλοι υπέβαλαν το ακόλουθο αίτημα στην Apple:

  • Ότι η Apple καθιστά σαφές, εσωτερικά και εξωτερικά, ότι πιστεύουμε ότι η ζωή των Παλαιστινίων έχει σημασία.
  • Ότι η Apple καθιστά σαφές ότι, όπως καθορίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, εκατομμύρια Παλαιστίνιοι άνθρωποι σήμερα υποφέρουν υπό παράνομη κατοχή. Και ότι αυτό το γεγονός επιβεβαιώθηκε με πολλά διεθνή ψηφίσματα και υποστηρίχθηκε από εκατοντάδες έθνη.
  • H Apple καθιστά σαφές ότι η παραπάνω δήλωση ΔΕΝ απομακρύνει με κανένα τρόπο τα ανθρώπινα δικαιώματα των Εβραίων αδελφών μας σε όλο τον κόσμο.
  • Ότι η Apple καθιστά σαφές ότι οι παραπάνω δηλώσεις ΔΕΝ υποστηρίζουν  με κανέναν τρόπο τρομοκρατία οποιουδήποτε είδους σε οποιονδήποτε κόσμο, παγκοσμίως.
  • Ότι η Apple ΔΕΝ κάνει καμία δήλωση που αναφέρεται στην παλαιστινιακή κατάσταση ως «σύγκρουση» «σύγκρουση» ή παρόμοια, καθώς αυτές οι λέξεις υπονοούν μια συμμετρία δύναμης που απλά δεν υπάρχει.
  • Ότι η Apple ΔΕΝ κάνει καμία δήλωση που αναφέρεται σε «αμφότερες τις πλευρές» ή παρόμοια, καθώς κάτι τέτοιο θα θεωρούσε για εμάς το ισοδύναμο  “All lives matters» .
  • Ότι η Apple δεσμεύεται να ξοδεύει δίκαιο χρόνο και προσπάθεια για να μάθει και να συνεργαστεί με την παλαιστινιακή κοινότητα, όπως κάνουμε και για τις πολλές άλλες κοινότητες που κάνουν την εταιρεία μας.

Η επιστολή εστάλη τη Δευτέρα και ο Cook δεν έχει απαντήσει επίσημα ακόμη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *