Η Ρωσία δίνει στην Google 24 ώρες για να διαγράψει παράνομο περιεχόμενο

Η Ρωσία δίνει στην Google 24 ώρες για να διαγράψει παράνομο περιεχόμενο

Η ρωσική επιτροπή Διαδικτύου Roskomnadzor τη Δευτέρα έδωσε στη Google 24 ώρες για να διαγράψει απαγορευμένο και παράνομο περιεχόμενο. Έχει προειδοποιήσει ότι το να μην γίνει αυτό θα οδηγήσει σε πρόστιμα και περιορισμό των υπηρεσιών Google στη χώρα. Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 800.000 ρούβλια έως 4 εκατομμύρια ρούβλια και μπορούν να φτάσουν έως και το 10% του συνολικού ετήσιου κύκλου εργασιών της εταιρείας. Έχει επίσης πει στην Google να καταργήσει τον αποκλεισμό ενός βίντεο YouTube που δημοσιεύτηκε από το κρατικό κατάστημα Sputnik France.

Ο Ρώσος παρατηρητής διαδικτύου αναφέρει ότι η Google απέτυχε να αφαιρέσει το 20-30% των συνδέσμων σε περιεχόμενο που απαγορεύεται στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων 26.000 περιπτώσεων παράνομου περιεχομένου για το οποίο έχει ειδοποιηθεί ο γίγαντας αναζήτησης.

Ο Roskomnadzor είπε στο κρατικό πρακτορείο TASS ειδήσεων:

Αυτή η λογοκρισία των ρωσικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και η στοχευμένη υποστήριξη για παράνομη δραστηριότητα διαμαρτυρίας μιλούν πραγματικά για τον πολιτικό χρωματισμό των δραστηριοτήτων της Google στη Ρωσία. Η Google δεν συμμορφώνεται πλήρως με την υποχρέωσή της να εξαιρέσει από τα αποτελέσματα αναζήτησης στη Ρωσία συνδέσμους προς ιστότοπους διαδικτύου με πληροφορίες που απαγορεύονται στη χώρα μας.

Το τελεσίγραφο εμφανίστηκε μόλις λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη ότι η Google είχε καταθέσει αγωγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Μόσχας εναντίον του Roskomnadzor για τα προηγούμενα αιτήματά της για κατάργηση 12 βίντεο από το YouTube, σύμφωνα με τα οποία η Ρωσία καλεί ανηλίκους να συμμετάσχουν σε μη εξουσιοδοτημένες συγκεντρώσεις.

Η Google και η Ρωσία συγκρούστηκαν για διάφορα θέματα τους τελευταίους μήνες. Το YouTube έχει αποκλείσει το κανάλι του υπέρ-Κρεμλίνου, της συντηρητικής τηλεόρασης Tsargrad και έχει καταργήσει κρατικά βίντεο RT, τα οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, προωθούσαν την παραπληροφόρηση του coronavirus. Οι αρχές ανταγωνισμού της Ρωσίας ερευνούν επίσης την Google για φερόμενη κατάχρηση της κυριαρχίας της στην αγορά.

Οι Ρώσοι νομοθέτες , την περασμένη εβδομάδα υπέβαλαν νομοσχέδιο που θα ανάγκαζε ξένες εταιρείες τεχνολογίας να ανοίξουν γραφεία στη Ρωσία εάν ήθελαν διαφημιστικές επιχειρήσεις από ρωσικές εταιρείες. Η Ρωσία έχει επίσης θεσπίσει νόμους που απαιτούν οι προεγκατεστημένες εφαρμογές από τη Ρωσία, όπως προγράμματα περιήγησης και μηχανές αναζήτησης, σε όλα τα smartphone που πωλούνται στη Ρωσία.

Η ρωσική κυβέρνηση έχει ήδη επιβραδύνει το Twitter και έχει απειλήσει να το απαγορεύσει στη χώρα εάν δεν συμμορφώνεται με την εντολή του. Η Roskomnadzor έχει προηγουμένως ζητήσει από εταιρείες όπως το Facebook, το TikTok, το YouTube και το Twitter να διαγράψουν αναρτήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύει ότι ενθαρρύνουν τα παιδιά να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *